Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Secția de Terapie Intesivă a Spitalului de Arși va fi reabilată: Ministrul Sănătații s-a întâlnit cu primarul Sectorului 1 pentru a conveni planul lucrării

Secția de Terapie Intesivă a Spitalului de Arși va fi reabilată: Ministrul Sănătații s-a întâlnit cu primarul Sectorului 1 pentru a conveni planul lucrării

Un articol de: - 12 Aug 2016, 12:57
Secția de Terapie Intesivă a Spitalului de Arși va fi reabilată: Ministrul Sănătații s-a întâlnit cu primarul Sectorului 1 pentru a conveni planul lucrării Eveniment

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, s-au întâlnit, vineri dimineață, pentru a discuta despre reabilitarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși, convenind asupra unei lucrări mai ample decât cea anunțată inițial.

"Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire, va exista o comisie de lucru și spre sfârșitul săptămânii va veni cu un proiect mult mai amplu decât v-am anunțat inițial. Vom ști costurile la finalul săptămânii, când se vor întâlni arhitecți ai ministerului, care știu cum trebuie să funcționeze un spital. Suma nu o știm. (...) Inițial am anunțat că primăria va face doar cele cinci camere, acum se dorește o lucrare mai amplă. Vom vedea în final ce își dorește ministerul. Noi suntem dispuși să alocăm sumele necesare pentru ca spitalul să arate cât mai bine", a precizat primarul Sectorului 1, potrivit Agerpres.

Vlad Voiculescu a declarat că prin printr-o lucrare mai amplă se dorește "o aducere a acesteia cât mai aproape de standardele internaționale" și că se va găsi o soluție pentru doctorii de acolo deoarece se dorește păstrarea personalului de la spital.

Ministrul a spus că în acest moment nu există probleme cu plata salariiilor doctorilor de la Spitalul de Arși, dar în viitor ar putea apărea în cazul în care nu există destui pacienți.

"Casa de Asigurări decontează servicii de sănătate. Dacă serviciile nu sunt prestate, pentru că nu sunt pacienți, atunci evident există o problemă de finanțare, problemă pe care încercăm să o soluționăm. Pe de o parte, asigurându-ne că spitalul va funcționa, va oferi servicii pentru care va primi plata corectă de la CNAS. Pe de altă parte, dacă va fi nevoie de alt tip de soluții, le vom căuta. (...) Trebuie să avem un studiu, trebuie să definim nevoia. În momentul acesta, Spitalul de Arși are peste 70 de paturi. Probabil că pot fi reduse prin eficientizare", a explicat Voiculescu.

Ministrul Sănătății a subliniat că pentru moment lucrările de reabilitare sunt doar o soluție temporară, planul pe termen lung fiind construirea unui nou spital.

Primarul Dan Tudorache a spus că este de acord cu ideea construirii unui nou spital și că are soluții și în privința locației acestuia.

"O să vină domnul ministru cu o propunere. Vedem exact dacă este fezabilă. (...) Eu sper să fie aceea. Mie îmi place ca și locație, are și un teren de fotbal sau rugby în apropiere, deci se poate folosi și pentru urgențe" a spus edilul de la sectorul 1.

"O mare parte din bani va veni de la Primăria Sectorului 1. Oricum, în acest mandat. În mandatul de patru ani, cu siguranță se va construi. Vom vedea împreună cât de mare va fi" a mai completa Dan Tudorache.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   Spitalul de Arsi,   Vlad Voiculescu,   Ministerul Sanatatii,   sistemul sanitar