Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Şeful secţiei speciale a vrut să retragă apelul în dosarul în care Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. ÎCCJ amâna procesul

Şeful secţiei speciale a vrut să retragă apelul în dosarul în care Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. ÎCCJ amâna procesul

Un articol de: Sebastian Pricop - 13 Mai 2019, 10:21
Şeful secţiei speciale a vrut să retragă apelul în dosarul în care Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. ÎCCJ amâna procesul Foto: Facebook/ Viorel Hrebenciuc Eveniment

UPDATE: Procurorul de şedinţă, prezent la termenul de luni, a afirmat că solicitarea șefului secției speciale a fost intempestivă și că a luat la cunoștință despre această cerere de la unul dintre avocați. Acesta a mai arătat că decizia luată de procurorul șef al Secției Speciale este supusă controlului ierarhic exercitat de procurorul general al României. În acest moment, a mai precizat procurorul de ședință, procurorul general nu a luat această decizie.

 După deliberări, judecătorii au decis amânarea procesului în dosarul Hrebenciuc.

 

 

Secţia specială pentru investigarea magistraţilor a decis luni să retragă apelul depus împotriva deciziei din primă instanţă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în care fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru corupţie într-un dosar de retrocedări ilegale de păduri, arată G4Media.

În acelaşi dosar, fostul deputat Ioan Adam a primit 2 ani de închisoare cu executare, pentru cumpărare de influenţă, iar Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, – 2 ani cu suspendare, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Fostul ministru Tudor Chiuariu şi Adam Crăciunescu (directorul general Romsilva), inculpaţi în dosar, au fost achitaţi pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălarea banilor, respectiv constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Dosarul retrocedărilor a fost trimis în instanţă în ianuarie 2015, procesul având peste 60 de termene de judecată. În octombrie 2015, Viorel şi Andrei Hrebenciuc, dar şi fostul deputat Ioan Adam şi-au recunoscut vinovăţia, solicitând să fie judecaţi prin procedura simplificată.

Astfel, Viorel Hrebenciuc şi-a recunoscut faptele în faţa judecătorilor şi a spus că a acceptat să intervină pe lângă funcţionarii unor instituţii din Bacău pentru ca Paltin Gheorghe Sturdza să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure. În schimbul intervenţiei, Hrebenciuc urma să primească 12.000 de hectare, prin încheierea unui act adiţional pe numele fiului său.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Acuzaţiile din dosar se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 hectare de teren forestier în judeţul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza şi în defavoarea Romsilva. Prejudiciul calculat de DNA în acest caz se ridică la 1.421.800.870 lei (echivalentul a 303.888.615 euro), reprezentând contravaloarea terenului.

Citeşte mai multe despre:   Viorel Hrebenciuc,   PSD