Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sectorul 3, cei mai buni! Colectarea selectivă, etapă esențială a reciclării deșeurilor

Sectorul 3, cei mai buni! Colectarea selectivă, etapă esențială a reciclării deșeurilor

Un articol de: B1.ro - 14 Iun 2019, 11:45
Sectorul 3, cei mai buni! Colectarea selectivă, etapă esențială a reciclării deșeurilor Eveniment

Cetățenii Sectorului 3 au la dispoziție un sistem variat de puncte de colectare a deșeurilor reciclabile pentru că prima etapă, a colectării selective, este poate cea mai importantă. O minimă separație a deșeurilor în două categorii, respectiv deșeuri menajare și deșeuri reciclabile ușurează din start activitatea de reciclare.

Exemplu: Dacă deşeurile de hârtie sunt amestecate cu cele menajere există riscul ca acestea să nu mai poată fi reciclate.

Ce se întâmplă cu deșeurile

Deșeurile reciclabile colectate din tot Sectorul 3 se trimit la o stație de sortare care împarte gunoiul în mai multe fracții respectiv plastic, sticlă, carton, metal.  Apoi chiar și aceste fracții trec printr-un proces de sortare specială și igienizare.

Exemplu: Recipienții de plastic sunt sortați pe culori, dopul este separat  de restul pet-ului și întreg materialul este spălat înainte să fie trimis către reciclator.   

De ce să colectăm selectiv

Probabil că ați observat cât de repede se umple coșul de gunoi de acasă când puneți și pet-urile în același loc cu restul deșeurilor menajere. Așadar, o minimă separație a acestor recipiente de plastic face ca drumurile până la ghena de gunoi să fie mult mai puține în decursul unei săptămâni. Iată cum colectarea selectivă ne ajută să economisim propria energie și să o direcționăm eficient către o altă activitate. Același lucru se petrece și când deșeurile reciclabile ajung să fie transformate în ambalaje bune de folosit: se economisește materia primă și se diminuează cantitatea de deșeuri poluante.

Fii cu Noi. Nu fi Gunoi

Primăria Sectorului 3 a lansat deja o campanie de responsabilizare socială prin care îndeamnă cetățenii să păstreze curățenia stradală, aruncând gunoiul la coș. “Fii cu Noi. Nu fi Gunoi” este un îndemn la a fi civilizat și a respecta un standard al comunității din care faci parte. O altă componentă a acestei campanii este și încurajarea colectării selective, o etapă absolut necesară în transformarea Sectorului 3 într-un exemplu pentru celelalte comunități în ceea ce privește managementul eficient al deșeurilor.Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce