Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Şedinţă la CCR: Parchetul a trimis o informare privind ancheta în cazul listelor electorale. Judecătorii ar putea da azi un verdict privind referendumul

Şedinţă la CCR: Parchetul a trimis o informare privind ancheta în cazul listelor electorale. Judecătorii ar putea da azi un verdict privind referendumul

Un articol de: - 14 Aug 2012, 08:52
Şedinţă la CCR: Parchetul a trimis o informare privind ancheta în cazul listelor electorale. Judecătorii ar putea da azi un verdict privind referendumul Foto: impulstv.ro Eveniment

UPDATE 14: 43: Curtea Constituțională discută în cadrul ședinței de marți invalidarea referendum-51130.html">referendumului, respectiv invalidarea acestuia cu o majoritatea simplă de 5 voturi la 4.

UPDATE 13:20: Conform unor surse, erata CCR a fost trimisă legal (Detalii AICI). La ora transmiterii acestei știri, ședința Curtii nu s-a încheiat încă.

UPDATE 13:00: Potrivit Mediafax, Parchetul instanţei supreme a transmis în 9 august Curţii Constituţionale că poate să pună la dispoziţie listele electorale permanente şi listele suplimentare cu semnăturile alegătorilor, în original, însă CCR nu a formulat solicitări în acest sens.

UPDATE 11:00: Curtea Constituţională a primit de la Parchetul instanţei supreme o informare privind ancheta desfăşurată în cazul listelor electorale, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.

UPDATE: 10:40: Judecătorul Petre Lăzăroiu ar fi anunțat că CCR a primit toate listele electorale de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Parchetul a dezmințit, însă, această informație, menționând că listele sunt pregătite, dar că încă nu au fost trimise spre CCR.

Luni, Parchetul a remis un comunicat de presă prin care anunţa că au fost ridicate mai multe documente la Autoritatea Electorală Permanentă și de la societatea comercială desemnată să realizeze procedurile tehnice. Documentele sunt copiile de pe listele electorale permanente şi listele suplimentare cu semnăturile alegătorilor în original, utilizate la referendum-51130.html">referendum. (Detalii AICI)

UPDATE 9:00: Augustin Zegrean, președintele CCR a declarat că în cadrul ședinței de marți se vor lămurim ”toate nelămuririle.” Zegrean a precizat că publicarea eratei s-a făcut în condiții legale. ”Pentru că eram în concediu, judecătorul de serviciu este cel care semnează în locul președintelui” a mai spus președitnele CCR, menționând că actul din 6 august i-a aparținut.

 

 

Zegrean, la sosirea la CCR

 

 

Embed: " />


Plenul Curţii Constituţionale se reuneşte, marţi, de la ora 10:00, la cererea unor judecători, ca urmare a unor neconcordanţe legate de erata la decizia de amânare a validării referendum-51130.html">referendumului, publicată în Monitorul Oficial (Detalii AICI).

Măsura a fost luată după ce trei judecători s-au plans că au aflat doar din presă de publicarea respectivei erate.

Concret, CCR a invocat textele legale, potrivit cărora listele electorale permanente cuprind cetăţenii români cu drept de vot care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua alegerilor inclusiv. Acest lucru înseamnă că sunt cuprinşi în listele electorale permanente toţi cetăţenii români cu drept de vot, indiferent unde îşi au domiciliul în ţară sau în străinătate.

Judecătorul Ion Predescu, judecătorul Tudorel Toader și judecătorul Acsinte Gaspar au declarat săptămâna trecută că nu au fost înștiințați direct de publicarea respectivului paragraf.
 

Citeşte mai multe despre:   Curtea Constitutionala,   Monitorul Oficial,   referendum,   referendum