Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ședința PMB: Decizii privind prețul la întreținere și căldură, stimulentele financiare pentru persoanele cu dizabilități și rectificarea bugetară

Ședința PMB: Decizii privind prețul la întreținere și căldură, stimulentele financiare pentru persoanele cu dizabilități și rectificarea bugetară

Un articol de: - 30 Aug 2017, 12:56
Ședința PMB: Decizii privind prețul la întreținere și căldură, stimulentele financiare pentru persoanele cu dizabilități și rectificarea bugetară Eveniment

În ședința de miercuri a Primăriei Municipiului București, primarul alături de consilieri au discutat și dezbătut mai multe subiecte de actualitate. Printre cele dezbătute se numără voucherele pentru biciclete, stimulentele financiare privind persoanele cu dizabilități și prețul la întreținere și căldură. 

După ce propunerea privind stimulentele financiare de 1000 de lei pentru copiii cu dizabilități a fost votată, primarul a înaintat o nouă propunere care vizează un stimulent de 500 de lei și pentru adulții cu dizabilități, întrucât pot exista discriminări. 

Nu crește prețul pentru apa caldă și căldură

O altă decizie a Primăriei vizează creșterea prețului la căldură și apă caldă. „Precizăm că bucureştenii nu vor plăti mai mult pentru apă caldă şi căldură, creşterea de preţ va fi suportată de primăria Municipiului Bucureşti sau prin scăderera cotei de tva la 5%, conform modificării legii serviciului public de alimentare cu energie termică. Actualizarea preţului la gigacalorie este imperios necesară, fiind impusă de mai mulţi factori, printre care modificarea preţurilor de cumpărare la materiile prime şi materiale, aplicarea preţurilor diferenţiate pe categorii de consumatori la gazele naturale, majorări ale preţurilor la electricitate, apă sau combustibili”, se arată în comunicatul Primăriei.

După ce 30.000 de cetățeni au depus solicitări pentru obținerea a 5.000 de vouchere puse la dispoziție inițial de Primărie, miercuri, propunerea suplimentării numărului de vouchere a fost înaintată și urmează să fie votată într-o ședință viitoare. Inițiatorii doresc acordarea a încă 25.000 de vouchere, care vor fi finanțate din bugetul anului 2017, printr-o rectificare bugetară.

În ceea ce privește rectificarea bugetară, primarul Gabriela Firea, care a fost în concediu, a amânat dezbaterile pentru luna septembrie pentru ca Primarul general să poată face propuneri în acest sens.

Citeşte mai multe despre:   propunere