Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șefa CSM, mesaj ALARMANT la bilanțul PÎCCJ: "Românii aşteaptă să ne ASUMĂM erorile...Suntem oameni ai cetății" (VIDEO)

Șefa CSM, mesaj ALARMANT la bilanțul PÎCCJ: "Românii aşteaptă să ne ASUMĂM erorile...Suntem oameni ai cetății" (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 07 Mar 2018, 12:32
Șefa CSM, mesaj ALARMANT la bilanțul PÎCCJ: "Românii aşteaptă să ne ASUMĂM erorile...Suntem oameni ai cetății" (VIDEO) Eveniment

Şefa CSM, Simona Marcu, a declarat, miercuri, la prezentarea bilanțului pe 2017 al Ministerului Public, că cifrele şi datele statistice prezentate, cât şi cele din anexe, dau deplina măsură a eficienţei unităţii de parchet

Totodată, Marcu a avertizat că societatea aşteaptă de la procurori ca aceştia să-şi asume de fiecare dată erorile, iar procurorii trebuie să verifice orice neregulă semnalată, indiferent de statutul juridic al reclamantului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

"Cifrele şi datele statistice prezentate, cât şi cele din anexe, dau deplina măsură a eficienţei unităţii de parchet. Anul 2017 a fost unul dificil şi plin de provocări. Noi, magistraţii, nu trăim într-un glob de sticlă, ci suntem oameni ai cetăţii, care avem misiunea de a aşeza societatea pe baze corecte. Există aşteptări uriaşe de la noi, magistraţii Ministerului Public au datoria de a clarifica aspectele cu care sunt investiţi cu profesionalism.

Indiferent de statutul juridic al celor care semnalează presupuse fapte penale, procurorii trebuie să îşi facă datoria. Opinia publică nu aşteaptă de la magistraţi perfecţiune, ci aşteaptă să ne asumăm erorile.

În anul Centenar aş dori să fac apel la un sentiment profund şi aş evoca, în context, răspunsul pe care un renumit profesor l-a dat când a fost întrebat cum se vor rezolva problemele unificării legislaţiei:  „Prin studii aprofundate, dar mai ales prin patriotism”", a declarat Simona Marcu.

 

Citeşte mai multe despre:   CSM