Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Şefa Curţii Supreme, semnal de alarmă privind problemele din sistem: "Nu a existat un alt an în care corpul magistraţilor să fie mai lipsit de unitate"

Şefa Curţii Supreme, semnal de alarmă privind problemele din sistem: "Nu a existat un alt an în care corpul magistraţilor să fie mai lipsit de unitate"

Un articol de: - 08 Mar 2018, 17:39
Şefa Curţii Supreme, semnal de alarmă privind problemele din sistem: "Nu a existat un alt an în care corpul magistraţilor să fie mai lipsit de unitate" Eveniment

Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei (ICCJ), trage un semnal de alarmă privind probleme din interiorul sistemului judiciar, în plin scandal generat de modificarea legilor justiţiei şi de demararea procedurii de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

La bilanţul pe 2017 al Inspecţiei Judiciare, Tarcea a arătat că anul trecut a fost unul în care au existat comportamente care au adus prejudicii de imagine actului de justiţie, subliniind că nicicând corpul magistraţilor nu a fost mai lipsit de unitate.

„În această perioadă nicio instituţie din sistemul de justiţie nu a fost scutită de scandaluri, dezvăluiri, bombe, breaking news-uri. Chiar dacă ştim cu toţii că de multe ori în spatele tuturor acestor evenimente se află interese mai mult sau mai puţin ascunse, la fel de bine cunoaştem cu toţii că cea mai mare parte a magistraţilor, judecători şi procurori, îşi desfăşoară activitatea cu multă onestitate, în condiţii de anonimat, de decenţă şi de eficienţă. Şi cu toate acestea, nu putem să ignorăm faptul că în cursul acestui an interesant au existat comportamente care au depăşit, uneori cu mult, limitele a ceea ce înseamnă deontologie şi care au fost de natură a aduce mari prejudicii de încredere şi de imagine actului de justiţie”, a declarat Cristina Tarcea, potrivit Mediafax.

Şefa Curţii Supreme a mai subliniat că unele scandaluri au fost provocate chiar de către cei din sistemul de justiţie.
„Iar ceea ce este mult mai trist în afara acestor comportamente, este faptul că, în loc să analizăm lucid ceea ce s-a întâmplat şi să găsim resursele interioare de a ne evalua propriile comportamente şi propriile greşeli, au fost destui cei, chiar din interiorul sistemului de justiţie, care au amplificat ceea ce nu era de amplificat, au ignorat ceea ce nu era de ignorat, sau şi mai grav, au creat noi scandaluri, din lucruri insuficient cunoscute, sau pur şi simplu necunoscute. Şi toate acestea au creat scindare. Este drept, că în general, corpul magistraţilor nu prea excelează prin unitate, dar din punctul meu de vedere, nu a existat un alt an în care corpul magistraţilor să fie mai lipsit de unitate”, a precizat Cristina Tarcea.
 

Citeşte mai multe despre:   Cristina Tarcea,   ICCJ,   magistrati,   justiție_1