Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șefa DNA, despre cazul primarului suspendat al Capitalei: Nu este un dosar complex. Sunt fapte clasice de corupție

Șefa DNA, despre cazul primarului suspendat al Capitalei: Nu este un dosar complex. Sunt fapte clasice de corupție

Un articol de: B1 TV - 25 Sep 2015, 09:01
Șefa DNA, despre cazul primarului suspendat al Capitalei: Nu este un dosar complex. Sunt fapte clasice de corupție Foto: dailymail.co.uk Eveniment

Sorin Oprescu află vineri dacă scapă de arest, după ce Tribunalul București a amânat cu o zi pronunțarea. Tot joi, comisia trimisă de Avocatul Poporului pentru a investiga condiţiile din Arestul Poliţiei şi-ar putea prezenta concluziile.

Între timp, şefa DNA, a declarat că dosarul edilului suspendat nu este unul complex, iar urmărirea penală pentru anumite infracţiuni ar putea ajunge la final cât se poate de repede.

"Din punct de vedere al DNA nu este un dosar complex sau un dosar care să nu poată fi gestionat de procurorul de caz. Este un dosar în care sunt fapte clasice de corupție. Procurorul de caz are suficientă experiență în a investiga acest gen de infracțiuni. Cred că urmărirea penală pentru anumite infracțiuni va fi finalizată cât se poate de repede, în funcție de cum poate fi administrat probatoriul", a spus Kovesi.

Indiferent de cât de repede va fi finalizată urmărirea penală în cazul său, Sorin Oprescu vrea să scape cât mai curând de arest. Decizie pe care o va afla joide la magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Edilul suspendat al capitalei a stârnit panică, IERI, la instanţă. Acestuia i s-a făcut rău în sala de judecată, chiar la şedinţa în urma căreia magistraţii trebuiau să decidă dacă primarul suspendat al Capitalei va primi sau nu o măsură mai blândă decât arestul preventiv.

De altfel, problemele sale de sănătate au stârnit un adevărat scandal. După ce Sorin Oprescu a aflat că nu poate fi consultat decât în arest, medicii acestuia au anunţat că nu vor să meargă să îl consulte după gratii. Doctorii l-ar fi informat pe avocatul edilului suspendat că nu pot veni la Beciul Domnesc într-o vizită de curtoazie şi au catalogat întreaga situaţie drept o bătaie de joc. Şi asta pentru că un diagnostic fără o aparatură de specialitate ar fi practic imposibil.

În arest, Oprescu a fost vizitat, în schimb, de o comisie a Avocatului Poporului, care trebuie să analizeze condiţiile în care este ţinut în arest preventiv primarul suspendat al Capitalei. Victor Ciorbea a spus că a luat această decizie în urma declarațiilor publice făcute de avocații lui Sorin Oprescu.

În cazul în care se constată nereguli, se va trece imediat la măsuri drastice. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a spus că, procedural, s-ar putea face imediat o recomandare către conducerea arestului și se poate merge până la vârful ierarhiei, mai precis către minister, Guvern sau Parlament.