Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șefa DNA Oradea, despre scandalul înregistrărilor: Există un scop denigrator al procurorilor deoarece sunt reiterate aspecte care au fost tranșate definitiv (VIDEO)

Șefa DNA Oradea, despre scandalul înregistrărilor: Există un scop denigrator al procurorilor deoarece sunt reiterate aspecte care au fost tranșate definitiv (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 11 Ian 2019, 22:48
Foto: ebihoreanul.ro Eveniment

Irina Felicia Popovici, procuror șef DNA Oradea, a declarat vineri, în cadrul emisiunii ”Actualitatea Românească”, în legătură cu presupusele abuzuri de la structura pe care o conduce au fost făcute mai multe sesizări, dar toate au fost clasate. Astfel, referindu-se la scandalul din spațiul public izbucnit după apariția înregistrărilor de la DNA Oradea în care se vorbea despre ”liniștirea” unor judecători, Irina Felicia Popovici a declarat că se încearcă denigrarea procurorilor din cadrul instituției. 

”Se presupune că aceste înregistrări se referă la o discuție din cursul lunii ianuarie 2018. 

În ceea ce privește presupusele abuzuri care s-ar fi desfășurat la DNA Oradea, în legătură cu colegii mei procurori care actualmente își desfășoară activitate la DNA Oradea s-au formulate nenumărate sesizări, atât penale, cât și disciplinare. Toate acestea au fost soluționate de Inspecția Judiciară și de Parchetul General, prin soluții de clasare. În spațiul public au apărut persoane, magistrați care reprezintă ca element de noutate aspecte care deja au fost tranșate prin aceste soluții de clasare. 

În cursul lunii mai 2018 s-a derulat un control la DNA Oradea. Acest control a avut ca obiectiv întreaga activitate derulată în perioada 2015 - primul trimestru al anului 2018. acest raport este public. Deși anumite deficiențe au putut fi constatate, nu s-au constatat abuzuri, cum se prezintă acum. 

Din punctul meu de vedere, este evident că există un scop denigrator al procurorilor din cadrul DNA Oradea, deoarece sunt reiterate aspecte care au fost tranșate definitiv de Inspecția Judiciară și de Parchetul General. În mod real apreciem activitatea judecătorilor din România. (...) Nu există o stare conflictuală între procurorii din DNA Oradea și instanțe”, a declarat șefa DNA Oradea

Întrebată cum își explică faptul că mai multe asociații ale judecătorilor cer anchetarea activității DNA Oradea din ultimii opt ani, Irina Felicia Popovici, a răspuns:

”Foarte bine, să se ancheteze activitatea DNA Oradea din ultimii opt ani. Presupun că aceste afirmații făcute în spațiul public au creat o imagine greșită asupra situației. Realitatea nu este așa”. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Irina Felicia Popovici,   DNA Oradea
 
 
 
Loading...