Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șefa ÎCCJ: Din punctul meu de vedere, afirmațiile făcute de premier au adus atingere independenței justiției, prestigiului și credibilității, depășind limitele admisibile (VIDEO)

Șefa ÎCCJ: Din punctul meu de vedere, afirmațiile făcute de premier au adus atingere independenței justiției, prestigiului și credibilității, depășind limitele admisibile (VIDEO)

Un articol de: - 06 Oct 2015, 12:44
Șefa ÎCCJ: Din punctul meu de vedere, afirmațiile făcute de premier au adus atingere independenței justiției, prestigiului și credibilității, depășind limitele admisibile (VIDEO) Eveniment

Livia Stanciu, șefa ÎCCJ, a declarat marți că afirmațiile făcute de premierul Victor Ponta cu privire la procurorul care l-a trimis în judecată au depășit limitele admisibile.

"Din punctul meu de vedere au adus atingere independenței justiției, prestigiului, credibilității. S-a realizat o subminare a autorității judecătorești. Astfel de afirmații făcute de un om politic de rang înalt au depășit limitele admisibile ale unui limbaj politic. Se poate induce opiniei publice o opinie falsă că procurorii care instrumentează astfel de cauze penale ar fi lipsiți de independență, imparțialitate", a precizat Stanciu.

"Nu mi se pare normal, indiferent de nivelul ierarhic al poziției deținute în stat, să emiți în spațiul public apărări pe care ți le poți face în cadrul procesul stabilit de lege, în sala de ședință, nu în afara ei", a adăugat șefa ÎCCJ.

Stanciu a spus că nu știe ce sancțiune va primi premierul, "în funcție de votul colegilor vedem dacă a fost încălcată sau nu independența justiției".

Șefa ÎCCJ: Din punctul meu de vedere, afirmațiile făcute de premier au adus atingere independenței justiției, prestigiului și credibilității, depășind limitele admisibile


Citeşte mai multe despre:   Livia Stanciu