Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șefa ÎCCJ, Livia Stanciu, în instanță: Mihai Gâdea i-a promis bani Marianei Rarinca pentru a da amănunte picante din viața mea privată/ Șeful Antena 3: Nimic mai fals. Dacă prin absurd ar fi adevărat, eu mă retrag din viața publică

Șefa ÎCCJ, Livia Stanciu, în instanță: Mihai Gâdea i-a promis bani Marianei Rarinca pentru a da amănunte picante din viața mea privată/ Șeful Antena 3: Nimic mai fals. Dacă prin absurd ar fi adevărat, eu mă retrag din viața publică

Un articol de: - 10 Sep 2015, 16:03
Șefa ÎCCJ, Livia Stanciu, în instanță: Mihai Gâdea i-a promis bani Marianei Rarinca pentru a da amănunte picante din viața mea privată/ Șeful Antena 3: Nimic mai fals. Dacă prin absurd ar fi adevărat, eu mă retrag din viața publică Foto: Agerpres Eveniment

Scandalul dintre Mariana Rarinca și șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a continuat joi la Curtea de Apel. Președintele ÎCCJ a făcut în fața judecătorilor afirmații fără precedent. Aceasta a povestit că Rarinca i-a mărturisit cumnatului său că șeful Antenei 3, Mihai Gâdea, i-a promis sume mari de bani pentru a-i da informații compromițătoare despre ea și soțul său.

Totodată, aceasta a mai spus că tot scandalul cu Mariana  Rarinca a plecat după ce aceasta a păcălit-o că ar fi plătit anumite facturi de întreținere și chirie.

”La finalul întâlnirii, Rarinca s-a transformat într-un alt om și mi-a spus că sunt datorii multe la cabinet și că eu îi sunt datoare. Că soțul meu avea contracte neonorate, ca urmare a decesului. Din tonul ei am avut impresia că discut cu alt om. Acesta a fost motivul pentru care i-am închis telefonul. Înainte însa, i-am spus să uite de familia Stanciu, că nu îi voi mai răspunde la telefon dacă aceasta este maniera în care a înțeles să se comporte față de noi. 
La finele lui 2013 sau începutul lui 2014 am fost sunată de cumnatul meu Radu Stanciu. Mi-a spus să încerc să iau legătura cu doamna Rarinca, deoarece aceasta, începând din august 2013, când se desfășura procedura de reînvestire a mea la ICCJ, i-ar fi transmis că a fost abordată de o televiziune, Antena 3, că ar fi venit Mihai Gâdea personal la domiciliul ei și ca i-au oferit sume foarte mari de bani pentru a da orice amănunte picante din viața privată a doamnei Stanciu sau a soțului acesteia.”, le-a spus Livia Stanciu judecătorilor, conform stiripesurse.ro.

Mariana Rarinca, acuzată de şantajarea preşedintelui ÎCCJ Livia Stanciu, a cerut, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, recuzarea magistraţilor care judecă dosarul său, după ce aceştia i-au respins pe loc o excepţie de neconstituţionalitate, însă şi această solicitare i-a fost respinsă. (Detalii AICI)

Judecătoarea Livia Stanciu a susţinut, în iunie anul trecut, că a fost şantajată de Mariana Rarinca, care i-ar fi cerut 20.000 de euro, pentru a nu divulga presei date presupus compromiţătoare despre preşedintele ICCJ şi familia acesteia.

Rarinca a fost arestată preventiv în perioada 10 iunie - 18 decembrie 2014 şi trimisă în judecată în 1 iulie 2014. Ea a fost achitată, pe 21 mai, de Curtea de Apel Bucureşti, decizia fiind definitivă. La judecarea în fond a dosarului, Tribunalul Bucureşti a condamnat-o pe Rarinca la trei ani de închisoare cu suspendare.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut anularea deciziei de achitare, procurorii motivând că judecătoarea Risantea Găgescu, care a făcut parte din completul de judecată, a fost în incompatibilitate.

Judecătoarea Risantea Găgescu şi Damian Dolache au fost în completul de la Curtea de Apel Bucureşti care a decis definitiv, pe 21 mai, achitarea Marianei Rarinca.

Șeful Antenei 3, Mihai Gâdea, a răspuns acuzațiilor șefei ÎCCJ într-un mesaj postat pe Facebook.

“Am aflat cu stupoare că astăzi, în fața instanței, sub jurământ, în procesul Marianei Rarinca, președintele ICCJ, Livia Stanciu a declarat că ar fi aflat de la cumnatul domniei sale, care la rândul său ar fi aflat de la doamna Rarinca că eu, Mihai Gâdea, m-aș fi deplasat la domiciliul familiei Rarinca și aș fi promis sume de bani pentru dezvăluiri despre familia Stanciu.

Consider că avem de-a face cu o intoxicare în cea mai pură formă.

Nu am fost niciodată acasă la familia Rarinca!

Nu am oferit, pretins sau intermendiar niciodată vreun avantaj financiar sau de altă formă doameni Rarinca sau vreunui apropiat al acesteia.

În calitate de jurnalist, moderator TV și Director General Antena 3 a, tratat subiectul Mariana Rarinca strict din punct de vedere al interesului public.

Am întâlnit-o o singură dată pe Mariana Rarinca în calitate de invitat al emisiunii Sinteza Zilei, după achitarea definitivă a domniei sale. Mai mult în emisiunea respectivă, Rarinca s-a declarat dezamăgită că a sunat la Antena 3 și cazul ei  nu a fost emdiatizat pe parcursul procesului.

Dacă prin absurd ar fi adevărat ce susține doamna Stanciu, eu Mihai Gâdea mă retrag din viața publică. Daca nue ste adevărat, doamna Livia Stanciu ce consecințe își asumă?”
Citeşte mai multe despre:   Livia Stanciu