Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șefă în cadrul Finanțelor Publice, TRIMISĂ ÎN JUDECATĂ pentru luare de mită

Șefă în cadrul Finanțelor Publice, TRIMISĂ ÎN JUDECATĂ pentru luare de mită

Un articol de: B1.ro - 18 Oct 2018, 14:54
Șefă în cadrul Finanțelor Publice, TRIMISĂ ÎN JUDECATĂ pentru luare de mită Eveniment

Șefa Serviciului de Informații Fiscale din Timiș a fost trimisă în judecată pentru luare de mită.

Lucica Golban va fi cercetată sub control judiciar, potrivit DNA.

În același dosar sunt trimiși în judecată și Stoiana Găman și Horia-Ioan Grigoriță pentru trafic de influență, aceștia fiind cercetați în stare de libertate.

Redăm mai jos comunicatul integral al DNA

"În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 712/VIII/3 din 14 septembrie 2018, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei GOLBAN LUCICA, la data faptei șefă a Serviciului de Informații Fiscale din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, și în stare de libertate, a inculpaților:- GĂMAN STOIANA și GRIGORIȚĂ HORIA-IOAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: La data de 13 septembrie 2018, inculpata Golban Lucica, în calitatea menționată mai sus, a primit de la reprezentantul unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 3.000 lei în legătură cu îndeplinirea sau urgentarea îndeplinirii unor activități ce țin de atribuțiile sale de serviciu, respectiv înregistrarea unor societăți comerciale în scop de TVA.

Banii respectivi au fost remiși inculpatei chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, la scurt timp aceasta fiind reținută de procurorii anticorupție.
De la același martor, în perioada 2016 – 2018, inculpații Grigoriță Horia și Găman Stoiana au pretins și primit, în mai multe tranșe, sumele de 106.800 de lei respectiv 96.800 de lei, pretinzând că își vor exercita influența asupra unor funcționari din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara.

Scopul acestor demersuri era acela a se amâna sau stopa controalele demarate de organele fiscale la anumite societăți comerciale și de a nu se constata existența unor eventuale infracțiuni de evaziune fiscală.
În cauză s-au instituit măsuri asigurătorii în ceea ce-i privește pe inculpații Găman Stoiana și Grigoriță Horia Ioan.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Menționăm că, anterior, inculpata Găman Stoiana a mai fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni de complicitate la tentativă de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată (detalii pe www.pna.ro), fiind condamnată la o pedeapsă cu suspendare.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", transmite DNA.