Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șefii DSP, demiși din funcție în Timiș, Arad, Brașov și Vâlcea. Șeful Direcției de Sănătate Publică Timiș, schimbat a doua oară de la începutul pandemiei de coronavirus

Șefii DSP, demiși din funcție în Timiș, Arad, Brașov și Vâlcea. Șeful Direcției de Sănătate Publică Timiș, schimbat a doua oară de la începutul pandemiei de coronavirus

Un articol de: Maria Zărnescu - 06 Apr 2020, 18:09
Șefii DSP, demiși din funcție în Timiș, Arad, Brașov și Vâlcea. Șeful Direcției de Sănătate Publică Timiș, schimbat a doua oară de la începutul pandemiei de coronavirus Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Șefii DSP au fost demiși din fucție luni, de către Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Cele patru Direcții de Sănătate Publică ai căror directori administrativi s-au schimbat sunt în Timiș, Arad, Brașov și Vâlcea, relatează G4media.ro.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, a confirmat. „Confirm schimbarea din funcție a mai multor directori executivi DSP: Timiș, Arad, Brașov, Vâlcea. În acestă după-amiază au fost semnate ordinele de înlocuire din funcție de către ministrul Sănătății”, a declarat Oana Grigore, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Până luni, județele cu cel mai mare număr de infectări sunt Arad, unde au fost înregistrate 157 de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus, 138 de cazuri au fost înregistrate la Brașov și 181 în județul Timiș, iar 8 în Vâlcea.

Șefii DSP Timiș, schimbați pentru a doua oară în timpul pandemiei

 

Mariana Rădulescu, șefa Direcției de Sănătate Publică Timiș a fost schimbată din funcție în data de 6 aprilie, la nici o lună decând se afla la conducerea acestei instituții. Rădulescu a fost numită în funcția de conducere a DSP Timiș în data de 10 martie și a înlocuit-o pe Cornelia Malac, ce a fost demisă tot în timpul pandemiei de COVID-19.

Mariana Rădulescu a fost înlocuită începând de luni, 6 martie, de către doctorița Mihaela Valcovici, de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoare. Doctorița Valcovici face parte din comisia de sănătate a PNL și a fost numită în funcție odată cu demiterea Marianei Rădulescu, relatează HotNews.ro.

Șefa DSP Timiș: „suntem depășiți de situație din cauza orgoliilor mărunte”

 

La finalul lunii martie, fosta șefă DSP Timiș a trimis o scrisoare către Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență în care preciza faptul că „sutem depășiți de situație din cauza orgoliilor mărunte”. Rădulescu explica cum lipsa profesioniștilor în domeniu le va afecta munca, relatează Hotnews.ro. „Indiferent cu cate scenarii am lucra, trebuie să recunoaştem, dacă mai avem un dram de demnitate şi respect faţă de cei cărora trebuie sa le asiguram liniştea şi supravieţuirea, că suntem depăşiţi de situaţie!”, explica Mariana Rădulescu, fosta șefă DSP Timiș.

Fosta șefă DSP Timiș a făcut la vremea respectivă apel la o pandemie de umanitate, pe care să o vadă din partea tuturor cetățenilor, în această situație cu care România se confruntă.

"Suntem depășiți de situație din cauza orgoliilor mărunte și din pricina faptului că pasăm responsabilități de la unul la celalalt și că, incredibil, ne este teamă sa ne asumăm decizii logice și firești, care ar putea salva vieti omenești!” mai adăuga Mariana Rădulescu în scrisoare trimisă la finalul lunii martie Comitetului Pentru Situații de Urgență Timiș, relatează sursa citată anterior.

Numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus în România

 

În Timoș, până luni au fost înregistrate 181 de cazuri confirmate de infecție cu SARS-CoV-2. Numărul total al infectărilor, în România, a ajuns în data de 6 aprilie la 4.057. Au fost înregistrate 157 de decese din cauza infectării cu noul coronavirus și 406 pacienți s-au vindecat.  În prezent, pe teritoriul României se află 23.849 de persoane în carantină și alte 106.463 în izolare. Au fost efectuate 40.987 de teste.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus