Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Şeful Autorităţii Electorale Permanente, acuzat că a „plagiat masiv” în teza de doctorat. Reacția lui Constantin Mituleţu - Buică (VIDEO)

Şeful Autorităţii Electorale Permanente, acuzat că a „plagiat masiv” în teza de doctorat. Reacția lui Constantin Mituleţu - Buică (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 05 Oct 2020, 17:13
Şeful Autorităţii Electorale Permanente, acuzat că a „plagiat masiv” în teza de doctorat. Reacția lui Constantin Mituleţu - Buică (VIDEO) Captură B1 TV Eveniment

Un nou scandal de plagiat la vârful unei instituții publice. Constantin-Florin Mituleţu-Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, a copiat mai bine de jumătate din teza de doctorat pe care a susţinut-o, în 2016, la Universitatea Carol I, informează B1 TV, citând o investigație a jurnalistei Emilia Șercan, pentru PressOne. Potrivit jurnalistei, șeful AEP a plagiat peste 124 de pagini din cele 211 ale lucrării de doctorat.

 

Constantin Mituleţu-Buică, șeful AEP, a plagiat teza de doctorat

 

O investigaţie jurnalistică semnată de Emilia Șercan pentru PressOne arată că preşedintele Autorităţii Electorale Permanent, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a plagiat mai bine de jumătate din lucrarea de doctorat pe care a susţinut-o, în 2016, la Universitatea Naţională de Apărare. Mai exact, 124 de pagini din cele 211 au fost copiate de către Buică.

El și-a dat doctoratul în domeniul Securității Naționale. De altfel, șefu AEP a urmat, în afară de studiile doctorale, mai multe cursuri de scurtă durată la Academia SRI și la Universitatea Naţională de Apărare.

„Cadrul juridic privind controlul autoritățior cu responsabilități în domeniul securității și apărării pentru respectarea drepturilor omului în situația de conflict armat și operații de menținere a păcii” - este titlul lucrării de doctorat a lui Buică. 41 din cele 211 pagini ale tezei sunt plagiate din lucrări scrise chiar de îndrumătorul lui de doctorat, Constantin Iordache.

„E o teză plagiată masiv. Teza de doctorat a fost obținută, în 2016, la Universitatea de Apărare, iar amănuntul ăsta este unul extrem de important, pentru că deja în 2016 presa făcea dezvăluiri pe bandă rulată despre tezele de doctorat plagiate prin universitățile din România și, cu precădere, în universitățile militare, așa cum este Universitatea Națională de Apărare”, a declarat jurnalista Emilia Șercan, pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Program Kaufland de Paşte. Ce orar special va avea hypermarketul

 

Buică l-a angajat pe post de consilier pe fiul conducătorului său de doctorat

 

Cu toate acestea, teza de doctorat a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente a trecut de toate filtrele comisiei de control, fără ca plagiatul să fie observat. Însă greşeala făcută de comisie poate avea şi o explicaţie spune jurnalistul de investigaţii, Emilia Şercan.

„Și mai este un lucru important care îl privește pe domnul Mitulețu-Buică. Domnia sa l-a angajat pe post de consilier la cabinetul său de vicepreședinte al AEP, funcție pe care o ocupa în 2015, deci l-a angajat pe fiul conducătorului său de doctorat (George-Răzvan Iordache)”, a mai susținut Șercan, pentru B1 TV.

 

Reacția lui Mitulețu - Buică la acuzația de plagiat

 

„Vorbim de o anumită perspectivă a plagiatului, nu din punct de vedere etic şi ştiinţific”, a reacționat Buică la acuzația de plagiat.

El n-a putut spune care este titlul lucrării sale de doctorat, invocând oboseala.

Întrebat dacă nu i se pare în neregulă faptul că a ajuns să-l angajeze chiar pe fiul conducătorului său de doctorat, el a răspuns: „Da, ştiu, tot timpul sunt lucruri ciudate, dar nu aş putea să vă spun că a fost o situaţie determinantă că era şi băiatul conducătorului meu de doctorat. Nu ar avea legătură”.

Constantin Mitulețu-Buică conduce din 2019 Autoritatea Electorală Permanentă fiind propus și votat în Parlament de către PSD, partid în care a fost membru în trecut.

Investigația semnată Emilia Șercan, pentru PressOne, poate fi citită integral AICI.