Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șeful CJ Buzău îl aștepta pe Moș Nicolae, dar au venit mascații: Bîgiu, audiat la DNA după ce ar fi luat mită 50.000 de euro

Șeful CJ Buzău îl aștepta pe Moș Nicolae, dar au venit mascații: Bîgiu, audiat la DNA după ce ar fi luat mită 50.000 de euro

Un articol de: B1 TV - 06 Dec 2014, 20:10
Șeful CJ Buzău îl aștepta pe Moș Nicolae, dar au venit mascații: Bîgiu, audiat la DNA după ce ar fi luat mită 50.000 de euro Eveniment

Președintele Consiliului Judeţean Buzău, Marian Cristinel Bîgiu, a fost adus în Capitală la DNA pentru audieri, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la un om de afaceri, pentru ca firma acestuia să obţină un contract de la Consiliul Judeţean. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre 50.000 de euro.

La DNA a fost adus şi Florin Colgiu, liderul TNL Buzău, care ar fi fost intermediarul banilor. Anchetatorii au făcut percheziții şi la sediul CJ Buzău.

Marian Cristinel Bîgiu îl aştepta pe Mos Nicolae, potrivit unui mesaj publicat de acesta pe Facebook, dar în loc de bătrânul care aducea cadouri, preşedintele CJ Buzău s-a trezit cu procurorii DNA pe cap. A fost prins în flagrant în timp ce lua mită. Procurorii anticorupţie au făcut perchezitii la locuinţa acestuia din Buzău dar şi la sediul Consiliului Judeţean.Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile la sediul CJ Buzău au avut loc în prezența secretarului instituției, Laurențiu Gavrilă, și a mai multor angajați care au fost chemați de acasă.

Anchetatorii au intrat în sediul CJ Buzău cu aparatură, dar si cu mai multe cutii cu documente, care, cel mai probabil, au fost ridicate de la locuința lui Cristinel Bîgiu.

În vârstă de 47 de ani, social-democratul se află la primul său mandat de președinte al Consiliului Județean Buzău, fiind ales pe listele USL în 2012.

Bîgiu a trecut de la PNL la PSD în acestă toamnă beneficiind de ordonanţa a "traseismului".

Numele lui Bîgiu apare şi în stenogramele din dosarul ASF, alături de numele Doinei Tudor, senator USL de Buzău,  soţia lui Daniel Tudor şi deputatul Dan Motreanu.

Marian Cristinel Bîgiu este un om care sta bine din punct de vedere financiar. Conform ultimei declaraţii de avere din iunie 2014, deţine patru terenuri, două apartamente, o casă, un spațiu comercial, dar și diverse sume plasate in fonduri de investitii.

Potrivit ultimei sale declarații de avere, postate în luna iunie, Marian Cristinel Bîgiu are patru terenuri, fiecare în suprafață de aproximativ 900 de metri pătrați, în comuna Vernești, obţinute în 2006 și 2008. Două dintre terenuri sunt dobândite prin donație, iar două sunt cumpărate.

De asemenea, președintele CJ Buzău are două apartamente în municipiul Buzău, și o casă în comuna Verești, în suprafață de 700 de metri pătrați.

Bîgiu menționează în declarația de avere și un spațiu comercial în Buzău cumpărat în anul 2008. Nu la fel de bine stă Bîgiu la capitolul autoturisme. În declarația de avere, președintele CJ Buzău mai scrie că are doar un autoturism Opel.

Cristinel Marian Bîgiu mai deține potrivit declarației sale de avere, bijuterii și ceasuri în valoare de 10.000 de euro.

Președintele CJ Buzău are și două fonduri de investiții în euro, a căror valoare este de 2.400 și 3.500 de euro, precum și alte cinci fonduri de investiții în lei, cu valoarea de aproximativ 70 de mii de lei. Totodată, el are aproape 40.000 de lei în două conturi bancare.

Cristinel Bîgiu deține și acțiuni la firma Modern Shoes, a căror valoare, la zi, este de 173.490 de lei.

În plus, acesta a acordat împrumuturi, în nume personal acestei firmei în valoare de 1.500.000 de lei, către Lupu Marian, în valoare de 270.000 de lei, și firmei Maralex Shoes, de 200 de lei și 147.488 de lei.

La capitolul datorii, președintele CJ Buzău menționează un credit de 222.401 de euro contractat în 2008 și scadent în 2038.

Potrivit declarației de avere, Cristinel Marian Bîgiu a incasat în ultimul an fiscal peste 55.000 de lei.
 

Șeful CJ Buzău, la DNA după ce a fost prins luând mită


Citeşte mai multe despre:   luare de mita