Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șeful clinicii Sabyc, condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul de trafic de ovule

Șeful clinicii Sabyc, condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul de trafic de ovule

Un articol de: - 21 Oct 2014, 14:27
Șeful clinicii Sabyc, condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul de trafic de ovule Eveniment
Șeful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul traficului de ovule. Decizia luată marți de Înalta Curte este definitivă, potrivit B1 TV.

Procurorii DIICOT i-au trimis în judecată în 24 februarie 2010 pe şeful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind, secretara clinicii Cecilia Borza, Yair Miron, Victor Zota, fost director executiv al ANT şi Rosana Maria Cristina Turcu, fost coordonator regional Bucureşti al ANT.

Potrivit procurorilor, patronii şi angajaţi ai clinicii Sabyc ar fi racolat din străinătate cuplurile care doreau să fie beneficiarele tehnicilor de reproducere asistată.

Medicii au fost reținuți în iulie 2009, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial București pentru săvârșirea infracțiunilor de constiturie a unui grup infracățional organizat, organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obținerii unui folos material și exercitarea fără drept a unei profesii.

Centrul Medical Sabyc a fost acreditat din 15 iulie 2009, pentru activitatea de bancă şi utilizator de celule reproductive, după ce timp de doi ani a depus 14 cereri în acest sens, respinse de către Agenţia Naţională de Transplant.