Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șeful DNA, Crin Bologa: În anul 2020 am avut 105 dosare cu privire la infracţiuni legate de pandemia de coronavirus

Șeful DNA, Crin Bologa: În anul 2020 am avut 105 dosare cu privire la infracţiuni legate de pandemia de coronavirus

Un articol de: Elena Stanciu - 25 Feb 2021, 16:21
Șeful DNA, Crin Bologa: În anul 2020 am avut 105 dosare cu privire la infracţiuni legate de pandemia de coronavirus Eveniment

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Crin Bologa, a anunțat, joi, la ședința de bilanț a DNA pentru 2020, că anul trecut în cadrul Direcției au fost înregistrate 105 dosare referitoare la infracțiuni care au legătură cu pandemia de coronavirus. În total, în ultimul an, DNA s-a ocupat de peste 6.000 de cauze, mult mai puține față de 2019, o scădere pe care Crin Bologa o pune pe seama pierderii unor competențe.

 

Bilanțul DNA pe 2020: Peste 100 de dosare privind infracțiuni care au legătură cu pandemia de coronavirus"Ca specific al prezentării activităţii noastre în 2020 sunt cauzele în legătură cu pandemia de COVID-19. În cursul anului 2020 am avut 105 dosare înregistrare în anchetă cu privire la infracţiuni legate de pandemia de COVID-19, 5 dosare, cu 6 inculpaţi, fiind trimise în judecată. Din dosare rămase în lucru se arată câteva dosare cu perspectivă de trimitere în judecată şi cu prejudicii importante pentru instituţiile statului", a spus șeful DNA, potrivit Agerpres.

În ceea ce privește situația cauzelor instrumentate în 2020, Crin Bologa a precizat că a fost vorba despre 6.180 de cauze, ”sensibil mai puţine decât în 2019. S-a înregistrat un trend descendent din cauza faptului că am tot pierdut din competenţă”.

 

Crin Bologa, despre activitatea DNA din 2020: Au fost finalizate anchete importante în domeniile educației și sănătății 

 

Printre cauzele finalizate anul trecut, se numără ”anchete (...) în sectorul educaţiei, sănătate, dar şi fapte săvârşite în legătură cu pandemia”, a mai spus Bologa.

”În anul 2002 DNA a desfăşurat activitate intensă de anchetă penală şi susţinerea cauzelor în faţa instanţelor în cauzele de corupţie şi asimilate infracţiunilor de corupţie, cu toate că poate din punct de vedere mediatic nu am fost permanent prezenţi în spaţiul public”, a mai precizat Crin Bologa la ședința de bilanț a activității DNA din 2020.

Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde

Citeşte mai multe despre:   DNA,   Crin Bologa