Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șeful DSP Maramureș a fost amendat pentru că nu purta mască în timp ce era premiat pentru eforturile în lupta Covid

Șeful DSP Maramureș a fost amendat pentru că nu purta mască în timp ce era premiat pentru eforturile în lupta Covid

Un articol de: Catinca Giosanu - 14 Dec 2020, 13:43
Șeful DSP Maramureș a fost amendat pentru că nu purta mască în timp ce era premiat pentru eforturile în lupta Covid Sursa Foto: www.graiul.ro Eveniment

Mai multe oficialități ale județului Maramureș au participat weekend-ul trecut la o festivitate în care au  fost premiați pentru lupta împotriva pandemiei COVID-19.

Festivitatea de premiere a avut loc la Catedrala Episcopală Sf. Treime din Baia Mare.

Printre cei care au primit Ordinul Omagial ”Preot Nicolae Gherman” și Medalia Omagială ”Preot Nicolae Gherman” acordate de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului prin Preasfințitul Părinte Iustin, Episcop al Maramureșului și Sătmarului la Catedrala Episcopală ”Sfânta Treime” din Baia Mare se numără Vasile Pop, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Ludovica Rusu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Gabriela Hofer, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare, precum și dr. Rareș Pop, directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș.

 

Șeful DSP Maramureș, amendat cu 600 lei

 

Spre deosebire de ceilalți, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș a fost amendat cu 600 lei, deoarece în cadrul ceremoniei de premiere pentru eforturile de luptă împotriva virusului din China, și-a dat jos masca de protecție pentru o poză.

Șeful DSP Maramureș a purtat mască pe întreg parcursul evenimentul, dar, la un moment dat, preț de cateva zeci de secunde, și-a dat jos masca pentru o poză. 

”Regretăm profund faptul că un gest de înaltă apreciere și recunoștință pe care îl face Biserica față de cei ce se s-au luptat și se luptă zi de zi pentru fiecare viață, a devenit o știre negativă de presă! Dr. Rareș Pop a purtat tot timpul, conform regulilor sanitare, masca, precum se poate vedea din imagini, doar preț de 30 secunde, pentru solemnitatea momentului, a simțit nevoia de a lăsa masca de protecție! Dumnezeu să ne ierte atunci când suntem slabi și nu putem vedea binele, frumosul, adevărul, omenia și recunoștința, din pricina slăbiciunilor noastre omenești!”, a precizat Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, conform BaiaMare24.ro.

 Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Și-a asumat gestul

 

În urma acestui incident neplăcut, șeful DSP Maramureș și-a asumat greșeala și a fost sacnționat contravențional.

”A primit o sancțiune în valoare de 600 lei”, după cum a precizat Dan Bucă, purtătorul de cuvant al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș.

Mai mult decât atât, acesta a explicat de ce preoții au putut sta fără măști de protecție în timpul ceremoniei.

”Nu este cazul. Ordinul comun al miniștrilor de resort precizează că preoții și personalul clerical care oficiază slujbe religioase în lăcașe de cult nu poartă mască de protecție”, a concluzionat Dan Bucă.

Citeşte mai multe despre:   DSP Maramures,   coronavirus,   masca de protectie