Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Şeful Expertizei Legale din cadrul Casei de Pensii Mureş a fost arestat pentru 29 de zile

Şeful Expertizei Legale din cadrul Casei de Pensii Mureş a fost arestat pentru 29 de zile

Un articol de: B1 TV - 12 Mai 2011, 08:48
Şeful Expertizei Legale din cadrul Casei de Pensii Mureş a fost arestat pentru 29 de zile Foto: B1 TV Eveniment

Gheorghe Sămărghiţan, şeful Serviciului de Expertiză Legală din cadrul Casei de Pensii Mureş, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Mureş, el fiind acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită în formă continuată.

Gheorghe Sămărghiţan a ajuns în faţa jduecătorilor cu propunere de arestare preventivă, după ce procurorii l-au prins în flagrant în timp ce lua mită 1.000 de lei de la două persoane pentru a le emite decizii de pensionare pe caz de boală.

Potrivit magistraţilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Sămărghiţan „alături de alte persoane sau prin intermediul acestora, a pretins sume de bani pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu în legătură cu procedurile de examinare sau reexaminare referitoare la încadrarea sau menţinerea gradului de invaliditate a unor persoane îndreptăţite să primească pensia aferentă încadrării în aceste grade de invalditate”.

Gheorghe Sămărghiţan este activ şi pe scena politică, fiind vreme îndelungată membru PD, formaţiune din care a fost exclus în 2007. După excludere şi-a pierdut şi mandatul de consilier judeţean. De atunci el a mai trecut pe la Partidul Liberal, pentru ca acum să se regăsească în rândurile Conservatorilor.

Vezi AICI integral comunicatul DNA.

Gheorghe Sămărghiţan, arestat pentru luare de mităCiteşte mai multe despre:   Mures,   arest,   mita