Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șeful Fiscului, Gelu Diaconu: ANAF nu-și poate finaliza reforma din poziţia de rudă săracă a Ministerului Finanţelor

Șeful Fiscului, Gelu Diaconu: ANAF nu-și poate finaliza reforma din poziţia de rudă săracă a Ministerului Finanţelor

Un articol de: - 03 Sep 2015, 18:04
Șeful Fiscului, Gelu Diaconu: ANAF nu-și poate finaliza reforma din poziţia de rudă săracă a Ministerului Finanţelor Eveniment

Şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Diaconu, a declarat joi că instituția pe care o conduce este "ruda săracă" a Ministerului Finanţelor.

Acesta a propus miercuri o reorganizare a ANAF-ului, astfel încât Fiscul să fie independent, după modelul din Statele Unite ale Americii.

"ANAF nu poate finaliza această reformă din poziţia de rudă săracă a MFP, aflată la discreţia decizională a funcţionarilor din minister. (…) ANAF depinde de prea multe ori de bunăvoinţa şi interesele unor instituţii precum Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, atunci când vine vorba de avi ză rile necesare în cadrul proce sului de restructurare, sau îşi iroseşte resursele ca urmare a sarcinilor primite de la Curtea de Conturi, implicată prea mult în activităţile de control", a declarat Gelu Diaconu, scrie jurnalul.ro.

Diaconu i-a propus premierului Victor Ponta o formulă de reorganizare care să consolideze autonomia decizională a ANAF, în afară condiţionalităţilor de ordin politic conjunctural ce apar la fiecare ciclu electoral.(Detalii AICI)

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că reorganizarea ANAF, ca instituţie de sine stătătoare, este normală şi este bine să aibă mai multă independenţă.

"Am discutat cu prim-ministrul despre această idee. Este o continuare a reformei la nivel ANAF şi este o abordare precum şi în alte state", a spus Teodorovici.

Citeşte mai multe despre:   ANAF