Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șpăgi de 20.000 de euro pe zi la permise auto. Ce au descoperit polițiștii în palatul baronului de la Suceava (FOTO)

Șpăgi de 20.000 de euro pe zi la permise auto. Ce au descoperit polițiștii în palatul baronului de la Suceava (FOTO)

Un articol de: Andrei Vlad - 01 Dec 2020, 20:13
Șpăgi de 20.000 de euro pe zi la permise auto. Ce au descoperit polițiștii în palatul baronului de la Suceava (FOTO) Radu Obreja / Foto: Monitorul de Suceava Eveniment

Deși pare incredibil, este cât se poate de adevărat. Practica permiselor luate cu șpagă rămâne în continuare des întâlnită în România, iar unii angajați ai statului fac averi colosale. Printre aceștia, comisarul Obreja, informează Monitorul de Suceava

Comisarul-șef Radu Ionuț Obreja este o figură controversată la nivel local. Cunoscut drept „El Chapo de Suceava" sau „Șpăgarul Obreja", ar avea o avere cu 6 zerouri în euro, deși în declarația de avere a notat că singura sa sursă de venit este salariul, iar pe numele său nu figurează nici măcar o proprietate sau mașină.

În urma descinderilor însă, polițiștii au descoperit sume exorbitante ascunse la domiciliul lui Obreja. 

Până în acest moment, în urma perchezițiilor, polițiștii au găsit bani și obiecte evaluate în total la 1,2 milioane de euro, obținute doar din șpagă. Potrivit anchetatorilor, Obreja obținea până la 20.000 de euro șpagă pe zi. 

 

 

Peste un milion de euro doar din șpăgi

 

La domiciliul lui Radu Obreja au fost găsiți 60.000 de euro și și 60.000 de lei, plus 37 de ceasuri de firmă, la care se mai adaugă și bijuterii de aur. Alți 500.000 de euro au fost descoperiți la locuința lui Radu Popovici, prietenul lui Radu ObrejaA stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Din seria celor cercetați pentru șpăgi se mai numără și Gheorghe Ionel Perijoc, agent de poliție de la Permise și Înmatriculări. De la domiciliul său au fost ridicați 240.000 de euro. 

Lista este completată cu Cristian Blîndu, ofițer de poliție la același serviciu. La domiciliul acestuia s-au găsit 20.000 de euro, la care se mai adaugă încă 80.000 de euro descoperiți la locuința mamei lui Cristian Blîndu. Practic, numai aceste 3 persoane, respectiv Radu Obreja, Gheorghe Ionel Perijoc și Cristian Blîndu, aveau împreună 900.000 de euro din totalul celor 1.225.000 de euro ridicați de anchetatori cu ocazia perchezițiilor de joi, mai notează sursa citată. 

 

Citeşte mai multe despre:   Radu Obreja,   spagari,   spagi,   hoti