Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Şeful SRI, George Maior: Proiectul Roşia Montană este o problemă de securitate naţională, în atenţia SRI din 1999

Şeful SRI, George Maior: Proiectul Roşia Montană este o problemă de securitate naţională, în atenţia SRI din 1999

Un articol de: - 30 Sep 2013, 13:41
Şeful SRI, George Maior: Proiectul Roşia Montană este o problemă de securitate naţională, în atenţia SRI din 1999 Foto: B1 TV Eveniment

Directorul Serviciilor Române de Informaţii (SRI), George Maior, a declarat, luni dimineaţa, în cadrul comisiei speciale pe proiectul Roşia Montană, că instituţia pe care o conduce a emis peste 500 de informări despre proiectul minier încă din 1999.

George Maior a declarat că proiectul de la Roşia Montană este o "problemă de securitate naţională".

"SRI şi-a făcut datoria şi în acest caz, în conformitate cu atribuţiile legale, să protejeze interesele naţionale. Proiectul de la Roşia Montană s-a aflat permanent în atenţia Serviciului, primele informări fiind trimise incă din anul 1999. Prin complexitatea şi implicaţiile majore, din punct de vedere economic şi social, de mediu şi patrimoniu, proiectul Roşia Montană constituie din perspectiva SRI o problemă de securitate naţională", a declarat Maior.

Şeful SRI a mai precizat că instituţia pe care o conduce nu se poate pronunţa asupra oportunităţii implementării proiectului.

"Responsabilitatea SRI este să sprijine cu informaţii actul decizional", a precizat George Maior.

Şeful SRI, despre proiectul Roşia Montană
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Rosia Montana,   SRI