Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Semnal de alarmă privind produsele pe care românii le cumpără ca fiind brânzeturi: Producătorii spun că acestea au altceva în componență decât ce scrie pe etichetă (VIDEO)

Semnal de alarmă privind produsele pe care românii le cumpără ca fiind brânzeturi: Producătorii spun că acestea au altceva în componență decât ce scrie pe etichetă (VIDEO)

Un articol de: - 30 Iul 2016, 12:52
Semnal de alarmă privind produsele pe care românii le cumpără ca fiind brânzeturi: Producătorii spun că acestea au altceva în componență decât ce scrie pe etichetă (VIDEO) Eveniment

Producătorii atrag atenţia că produsele pe care românii le cumpără ca fiind brânzeturi, de fapt, nu au în componenţa lor lapte ci, în cel mai bun caz, lapte praf sau chiar uleiuri vegetale. Nu e de mirare astfel că la raft produsele au un preţ simţitor mai mic.

Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România, a intervenit telefonic pentru B1TV și a oferit mai multe detalii.

"Sunt foarte multe produse zise din lapte care la ora actuală au denumiri care contravin nu numai unui comerț ci și unor etichete normale, contravin bunului simț: branza de soia, știm brânza se face din lapte, ar trebui interzisă

Pentru un kilogram de telemea, 6 litri de lapte costă la fermă 80 de bani, cu chetuieli de colectarea și procesarea, transport și plus TVA de 9%, ajungem la un preț care nu are voie să fie sub 9 10 11 lei, găsim telemea cu 5-6 lei, aia nu are trebă cu laptele" a spus Claudiu Frânc.

Președintele Federației Crescătorilor de Bovine a spus că pentru rezolvarea acestei probleme propune ca pe etichetele produselor lactate să fie trecută țara de origine a laptelui, cantitatea de lapte proaspăt, cantitatea de lapte praf și cât la sută din produs este reprezentat de altceva decât lapte. Iar românii care consumă lactate produse fără lapte trebuie să ştie că la baza acestor produse stau uleiuri ce conțin grăsimi cu grave consecințe asupra sănătății.

Semnal de alarmă privind produsele pe care românii le cumpără ca fiind brânzeturi: Producătorii spun că aceștia au altceva în componență decât ce scrie pe etichetă

 

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   lapte