Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Semnal de alarmă tras de elevii din România: "Suntem la un pas distanță de același haos cu care ne-am confruntat în luna septembrie, atunci când a început anul școlar"

Semnal de alarmă tras de elevii din România: "Suntem la un pas distanță de același haos cu care ne-am confruntat în luna septembrie, atunci când a început anul școlar"

Un articol de: George Lupu - 25 Ian 2021, 18:10
Semnal de alarmă tras de elevii din România: "Suntem la un pas distanță de același haos cu care ne-am confruntat în luna septembrie, atunci când a început anul școlar" Sursa Foto: www.dreamstime.com Eveniment

Reprezentanții elevilor trag un puternic semnal de alarmă, cu două săptămâni înainte de redeschiderea școlilor. Aceștia reclamă faptul că școlile sunt la un pas distanță de situația haotică de la începutul anului școlar și solicită Guvernului să actualizeze ordinul privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie până pe 30 ianuarie, pentru ca unitățile de învățământ să se pregătească în mod corespunzător.

 

Semnal de alarmă tras de reprezentanții elevilor din România

 

„La aproape două săptămâni de la acest anunț, unitățile de învățământ nu au primit nicio indicație cu privire la începerea celui de-al doilea semestru al acestui an școlar. Considerăm că a descentraliza această decizie fără a oferi, însă, toate detaliile și resursele necesare bunei organizări a redeschiderii școlilor, reprezintă un act de iresponsabilitate din partea autorităților”, se arată în comunicatul transmis de Consiliul Elevilor.

Elevii solicită Ministerului Educației și Ministerului Sănătății actualizarea ordinului privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie, în conformitate cu situația actuală, până pe data de 30 ianuarie, astfel încât unitățile de învățământ să aibă timp suficient pentru a se pregăti în mod corespunzător pentru debutul semestrului al II-lea.

„Suntem la un pas distanță de același haos cu care ne-am confruntat în luna septembrie, atunci când a început anul școlar. Directorii unităților de învățământ află ce au de făcut din mass-media, pentru că încă nu le-au fost comunicate în mod oficial procedurile ce vor fi aplicate începând cu 8 februarie”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Potrivit Consiliului, „este necesar ca inspectoratele școlare și autoritățile publice locale să se asigure de faptul că școlile dispun de materialele sanitare conforme necesare pentru începerea cursurilor în format fizic, întrucât, în luna septembrie, au existat multe cazuri de materiale sanitare neconforme distribuite în rândul elevilor și profesorilor, care pot pune în pericol sănătatea și viața acestora”.

 

Renate Weber, critici privind învățământul online

 

Renate WeberAvocatul Poporului, susține că în perioada pandemiei de COVID-19 s-au încălcat așa de mult drepturile încât îi este foarte greu să mai creadă că vom reveni la normalitatea pe care o știam. Totodată, oficiala s-a arătat de părere că restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului au efecte negative asupra tuturor, dar mai ales asupra copiilor și adolescenților forțați la școală online și implicit la izolare socială.

„Izolarea, lipsa de socializare în timpul pandemiei au efecte mai puternice asupra copiilor decât a adulților pentru că acești copii sunt în formare, ei abia acum deschid ochii. Gândiți-vă că avem copilași de clasa I care nu și-au văzut la față învățătorul/învățătoarea. Nici copiii între ei poate nu s-au văzut toți la față. Școala asta online a creat uriașe probleme și de aceea noi am scris de câteva ori ministerului să se gândească dacă nu e cazul să reconsidere forma de școlarizare. E motivul pentru care celelalte state din UE, cu foarte mici excepții și pe durate scurte, au decis că pot închide multe alte lucruri, dar școlile rămân deschise. Efectele asupra viitorului om matur sunt anxietate, depresie, un comportament total neadecvat”, a declarat Renate Weber, duminică, la Aleph News.

Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!