Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Semnele CLARE care anunţă un cutremur: Nu trebuie ignorate!

Semnele CLARE care anunţă un cutremur: Nu trebuie ignorate!

Un articol de: - 11 Iun 2017, 10:28
Semnele CLARE care anunţă un cutremur: Nu trebuie ignorate! Eveniment

Cutremurele, ca orice alt dezastru natural, nu pot fi prezise sau anticipate, dar există totuși câteva semnale pe care natura le oferă înaintea unui seism. Iată care sunt cei șase indicatori care pot prevesti un cutremur și care pot fi observați de orice persoană, informează Realitatea

1. Norii de tip panglică reprezintă materializarea schimbului energetic între Pâmânt şi atmosferă, care precede descărcarea de energie seismică.

2. Modificarea nivelului apei din puțuri și fântâni este un semn important, fiindcă, înainte de un cutremur, aceasta scade sau crește foarte mult, își schimbă culoarea și gustul și pare că fierbe.

3. Comportamentul animalelor de companie de obicei prevăd anumite dezastre. Dacă animalul de companie se comportă dubios dintr-o dată, este clar că simte ceva și e bine să nu fie ignorat.

4. Paraziții electrici se intensifică la nivelul recepțiilor de telefonie mobilă, televiziune și radio.

5. Descărcări electrice pe cer: în zona seismică pe cer, se pot observa apariții ale unor lumini sau descărcări electrice, date de scăpările energetice ale scoarței terestre spre atmosferă.

6. Nu numai animalele, ci și oamenii devin mai agitați. Conform unui studiu, comportamentul oamenilor se modifică, este o tensiune, o angoasă pe care mulți nu și-o pot explica.

Citeşte mai multe despre:   cutremure