Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Semnul cu care judecătoarea Veronica Cîrstoiu intermedia mita: Aranjatul părului cu ambele mâini, urmat de un zâmbet

Semnul cu care judecătoarea Veronica Cîrstoiu intermedia mita: Aranjatul părului cu ambele mâini, urmat de un zâmbet

Un articol de: - 12 Aug 2013, 17:14
Eveniment

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, arestată preventiv pentru complicitate la trafic de influență și luare de mită, ar fi convenit semne cu cei care intermediau mita pentru soluţionarea unor dosare în favoarea inculpaţilor.

Unul dintre semne era aranjarea părului cu ambele mâini, urmată de un zâmbet, se arată în motivarea arestării preventive, potrivit Mediafax.

În document sunt descrise împrejurările prin care Veronica Cîrstoiu a ajuns să fie cea care face "semnul" din care intermediarii mitei să deducă faptul că trebuie să dea banii.

"Din cercetările penale efectuate a rezultat că, la data de 16.07.2013, Dascălu Adriana şi investigatorul sub acoperire T. R. s-au întâlnit la hotelul Crown Plaza din Bucureşti. În acele împrejurări, Dascălu Adriana a afirmat că judecătorul D. S. (la care s-a referit în discuţie, potrivit reguli stabilite anterior, utilizând apelativul «I».) a intrat în concediu de odihnă şi că nu mai intră în şedinţă de judecată până la începutul lunii septembrie 2013, astfel că, este în imposibilitate de a mai transmite investigatorului semnul convenit, pentru a garanta realitatea susţinerilor sale privind intervenţia realizată pe lângă magistratul anterior menţionat, în scopul facilitării soluţionării favorabile a dosarului în care este cercetat inculpatul O. G. L.", se menţionează în motivare.

De asemenea, susţin procurorii, Dascălu ar fi menţionat că s-a înţeles cu judecătorul D. S. de la instanţa supremă în sensul ca respectivul semn să fie transmis investigatorului sub acoperire de către Veronica Cîrstoiu.

Astfel, se arată în motivare, ca şi în cazul magistratului D. S., avocata Adriana Dascălu a consemnat pe o bucată de hârtie numele judecătoarei Cîrstoiu şi, totodată, a impus investigatorului sub acoperire, din considerente legate de păstrarea conspirativităţii acestei identităţi, să se refere pe viitor la acest judecător folosind apelativul "I".

Judecătoarea Veronica Cîrstoriu, de la Curtea de Apel București, și fiul acesteia au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, în dosarul sumelor totalizând peste un milion de euro pentru soluții favorabile în procese.

Citeşte mai multe despre:   judecatoare,   mita,   arestare preventiva
 
Loading...