Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Senatoarea Cristiana Anghel, noi ameninţări în direct: „Greva mea a însemnat ceva, vă avertizez că infracţiunea de calomnie există” (VIDEO)

Senatoarea Cristiana Anghel, noi ameninţări în direct: „Greva mea a însemnat ceva, vă avertizez că infracţiunea de calomnie există” (VIDEO)

Un articol de: - 04 Dec 2014, 15:12
Senatoarea Cristiana Anghel, noi ameninţări în direct: „Greva mea a însemnat ceva, vă avertizez că infracţiunea de calomnie există” (VIDEO) Eveniment

Un schimb de replici acide a avut loc joi, în emisiunea „România acum”, de pe B1 Tv, între senatorul PNL Cristian Bodea și senatoarea PC Cristian Anghel, cu privire la o inițiativă legislativă venită din partea senatorului.

Acesta a depus un proiect de lege prin care, spune el, protestează faţă de legiferarea prin ordonanţe de urgenţă, în timp ce sunt ignorate iniţiativele legislative ale parlamentarilor.

Proiectul criticat se numeşte "Legea tăcerii" şi cuprinde o serie de articole cu titluri sarcastice. De exemplu, "Ministrul este mai presus de parlamentar. Mult mai sus!" sau "Parlamentarul are obligaţia să ridice mâna. Și dreptul să tacă!". (Detalii AICI)

Extrem de vehementă a fost însă Cristiana Anghel care a anunţat deja că va sesiza Biroul Permanent şi va cere pedepsirea iniţiatorului acestei legi, liberalul Cristian Bodea.

Ulterior, cei doi s-au confruntat prin telefon, în direct, iar Cristian Bodea a afirmat că senatoarea Anghel își dă prea multă importanță și nu înțelege că Parlamentul nu funcționează.

„Doamna Anghel își dă prea multă importantă. Nu înțelege de fapt că Parlamentul nu funcționează. Chiar dacă își dă cu părerea la fiecare proiect de lege în plenul Parlamentului, nu înseamnă că părerea ei contează sau schimbă ceva. Până la urmă majortatea votează ce vrea Ponta, sau un alt premier. Dacă nu schimbăm acest mod, Parlamentul nu își are rostul. Atât timp cât Guvernul conduce prin ordonanțe de urgență și tot ce propunem noi parlamentarii este o prostie și este respins, atunci nu mai avem rost acolo. Mai bine desființăm Parlamentul. Ce am făcut eu este un semnal de alarmă către cetățean, pentru că știu că Ponta și Anghel sunt surzi la astfel de mesaje”, a afirmat Cristian Bodea.

Ulterior, senatoarea care a fost în greva foamei înainte să intre în Parlament a afirmat că nu gustă glumele senatorului PNL și nu acceptă criticile aduse parlamentarilor.

„Eu am fost întrebată ce ar putea să pățească dacă se constată că făcut un abuz prin respectiva inițiativă legislativă, iar eu am spus că nu poate să pățească decât o pedeapsă administrativă, suspendare din plen, indemnizație suspendată. Am spus că nu gust glumele acestea. Ne criticați, ne spuneți că nu suntem în stare de nimic. Dacă aceste lucruri sunt adevărate, haideți să facem ceva serios”, a spus Cristiana Anghel.

Mai mult, aceasta a avertizat postul B1 TV cu o plângere pentru calomnie din cauza faptului că a fost numită „senatoare grevistă”.

„Doamnă eu nu am fost în grevă când am fost senator, iar greva mea a însemnat ceva iar bătaia dvs de joc va trebui pedepsită la un moment dat. Vă avertizez că infracțiunea de calomnie și injurii există”, a spus senatoarea.

În urmă cu două zile, Cristiana Anghel a lansat amenințări similare la adresa jurnaliștilor Sabin Orcan și Andreea Pora, aflați în platoul emisiunii "Actualitatea Românească" difuzată pe B1 TV. Aceasta a fost enervată de întrebările primite pe tema proiectului de lege privind graţierea, pe care l-a iniţiat în luna iunie. (Detalii AICI)

Senatorii Cristian Bodea și Cristiana Anghel se ceartă pe un proiect legislativ


Citeşte mai multe despre:   cristiana anghel,   Parlamentul Romaniei