Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Senatoarea grevistă, Cristiana Anghel, atacă din nou: Vrea să-i taie indemnizaţia unui PNL-ist

Senatoarea grevistă, Cristiana Anghel, atacă din nou: Vrea să-i taie indemnizaţia unui PNL-ist

Un articol de: - 04 Dec 2014, 13:07
Senatoarea grevistă, Cristiana Anghel, atacă din nou: Vrea să-i taie indemnizaţia unui PNL-ist Eveniment

Grevista lui Voiculescu atacă din nou. De această dată, victima senatoarei Cristiana Anghel este liberalul Cristian Bodea, căruia vrea să-i taie indemnizația.

La sfârșitul lunii septembrie, acesta a depus un proiect de lege prin care protesta la adresa legiferării prin ordonanţe de urgenţă şi a ignorării iniţiativelor legislative ale parlamentarilor. Proiectul a stârnit reacţii dure din tabăra puterii.

Intitulat "Legea tăcerii", proiectul de act normativ are 10 articole cu tentă sarcastică, cum ar fi "Prim-ministrul este statul. Indubitabil!", "Ministrul știe mai bine! Prim-ministrul, cel mai bine!", "Ministrul este mai presus de parlamentar. Mult mai sus!", "Parlamentarul are obligaţia să ridice mâna. Și dreptul să tacă!". Expunerea de motive cuprinde o singură afirmaţie: "Pentru că aşa doreşte domnul Ponta!", informează ziarulring.ro.

Senatoarea PC, devenită celebră în urma grevei foamei pe vremea când era învățătoare, vrea ca Bodea să fie aspru sancționat.

"Aşa ceva nu se face, eu nu cred că cetăţeanul ne-a votat pe noi şi ne-a trimis în Parlament ca să ne batem joc de funcţia aceasta. Proiectul intră pe circuit, merge în comisii şi să pierzi timpul cu prostii chiar nu sunt de acord. Se pierde şi timp, se pierd şi bani. Deja lumea ne înjură şi spune că cheltuim banii de pomană. Bodea riscă o pedeapsă administrativă, să nu mai aibă voie să plece în străinătate o perioadă, să nu mai ia indemnizaţia o perioadă, chestiuni de genul acesta", a declarat Cristiana Anghel.

Senatorul liberal a reacționat imediat și i-a dat replica Cristianei Anghel: “Nu mă poate sancționa nimeni”.

"Este un proiect de lege sarcastic şi ştiu că nu va trece, dar în acelaşi timp este un semnal de alarmă vizavi de modalitatea asta de a conduce prin ordonanţe de urgenţă şi de aruncare a parlamentului în derizoriu, care a pornit încetişor de pe vremea lui Năstase, a fost încurajată de Boc şi dusă la apogeu de Victor Ponta. Practic, pe 2013, 94,5% din iniţiativele parlamentarilor au fost respinse de plenul controlat de PSD şi cu avizul negativ al guvernului. În străinătate nu am plecat niciodată până acum şi nici nu sunt dornic, iar indemnizaţia nu cred că poate să mi-o retragă cineva. Nu mă poate sancţiona nimeni că am propus un proiect de lege", a afirmat Bodea.Citeşte mai multe despre:   voiculescu ,   proiect de lege,   sanctiuni