Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Senator PNL: Indiferent ce A PROMIS Guvernul, TAXELE din OUG 114 rămân sub o formă sau alta

Senator PNL: Indiferent ce A PROMIS Guvernul, TAXELE din OUG 114 rămân sub o formă sau alta

Un articol de: B1.ro - 15 Mar 2019, 19:14
Foto: Inquam Photos / George Calin Eveniment

Deşi deficitul bugetar este mai mare decât cel cu care a venit Guvernul în Parlament, PSD-ALDE încearcă să convingă populaţia că agenţia de rating Standard and Poors a fost convinsă să păstreze perspectiva României la “Stabil", a precizat senatorul PNL Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

"PSD+ALDE aruncă pe tot felul de surse informaţia conform căreia Standard and Poors a fost convinsă să păstreze perspectiva României la “Stabil", a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

"Ciudat, având în vedere că deficitul bugetar este mai mare decât cel cu care a venit guvernul în Parlament. Iar guvernul a mutat din 2019 în 2021 data la care promite să înceapă reducerea deficitului structural", a adăugat senatorul.

Pe data de 2 martie, Standard and Poor's a anunţat Guvernul României că va reduce rating-ul de ţară de la BBB minus/A-3 (stabil), la BBB minus/A-3 (negativ).

Ulterior anunţului făcut de Standard and Poor's, Darius Valcov şi Eugen Teodorovici au solicitat agenției de rating să amâne schimbarea rating-ului României pe motiv că bugetul nu este adoptat. 

Standard and Poor's a acceptat cererea de amânare, însă aşteptările sunt ca scăderea rating-ului să aibă loc oricum întrucât amânarea a fost legată de promisiunea autorităților de la București de a rezolva problemele generate de controversata OUG 114 - ceea ce nu s-a întâmplat și potrivit lui Florin Cîtu, nici nu se va întâmpla.

"Indiferent ce a promis guvernul, taxele din OUG 114 rămân sub o formă sau alta. Implicaţii negative pentru creşterea economică şi economie în general", a confirmat Florin Cîţu.

Foto: Darius Vâlcov, unul dintre susținătorii OUG 114  (sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Ce ar putea însemna pentru România o schimbare a ratingului de țară, potrivit lui Florin Cîţu

Într-o postare de pe 3 martie, legată tot de perspectiva schimbării ratingului de ţară de către Stanadard and Poors, Florin Cîțu precizase că: 

"Fără rating, România nu se poate împrumuta, local sau internaţional, pentru a acoperi deficitul bugetar. Deficitul se duce direct în plata pensiilor speciale, sinecurilor de partid şi a datoriilor companiilor de stat".

"Trecerea României, din nou, în categoria JUNK ar însemna DEZASTRU. Categoria JUNK înseamnă tari cu probabilitate MARE de a nu plăti datoriile în caz de faliment. Mai mut, investitorilor li se recomandă să EVITE tari din categoria JUNK", mai spusese senatorul la acea dată.

Foto: Senatorul PNL Florin Cîțu (Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea)

Citeşte mai multe despre:   Florin Cîţu
 
 
 
Loading...