Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Senatorii supun la vot moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela

Senatorii supun la vot moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela

Un articol de: George Lupu - 26 Mai 2020, 11:48
Senatorii supun la vot moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, va fi dezbătută și supusă la vot marți în Senat. Intitulată „Democraţia românească în derivă. 
Cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, moțiunea formulată de parlamentarii social-democraţi îl critică pe ministrul de Interne că a falsificat datele despre pandemie și că a încercat să ascundă adevărata dimensiune a crizei COVID-19.

Semnatarii moţiunii solicită demisia ministrului de Interne pentru că prin ordonanţele militare emise a fost luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Potrivit social-democraților, structurile coordonate de Marcel Vela „nu au pregătit ţara pentru pandemie, pentru că au minimalizat riscul de pandemie în pofida avertizărilor OMS (...), nu s-au ocupat de achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi nu au achiziţionat la timp teste şi aparatura de testare pentru noul coronavirus”.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

PSD face referire la contradicţii în impunerea restricţiilor prin ordonanţele militare.

"După ce aţi impus obligaţii şi interdicţii în Ordonanţa Militară 1, aţi transformat totul în recomandări în OM 2, pentru ca apoi să reveniţi la interdicţii şi restricţii în ordonanţele militare ulterioare", afirmă PSD.

În replică, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a precizat că nu are motive să își dea demisia și a subliniat că demersul PSD reprezintă o acțiune politică normală într-un regim parlamentar.

„Este un lucru normal ca un partid de opoziţie să depună moţiuni contra miniştrilor. Nu o iau ca pe o situaţie fatală, extraordinară, deosebită. Este o activitate politică, exact cum sunt interpelările, întrebările adresate miniştrilor, invitarea miniştrilor la „Ora ministrului”. Moţiunile simple sunt lucruri care se întâmplă.″, a declarat Marcel Vela luni seara, la Realitatea Plus.

 

Ministrul Afacerilor Interne a vorbit despre un război hibrid în plină pandemie

 

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a avertizat că în contextul pandemiei de COVID-19 sunt entități care au intersul să provoace un război hibrid prin intermediul știrilor false care, potrivit demnitarului, pot duce la destabilizarea economiei.

”Vreau să vă spun că războiul hibrid este cel mai periculos război, cu ghilimelele de rigoare, este o confruntare care nu se simte în zona militară sau în zona confruntărilor clasice. Războiul informatic, dacă vreţi, are mai multe substraturi. Unul dintre ele este şi acesta al destabilizării, al neîncrederii, al haosului, al contestării autorităţilor. Pentru că, dacă vedem pădurea dincolo de copaci, dacă-mi permiteţi această metaforă, este evident că o stare de neîncredere, o lipsă a autorităţii statului, a încrederii în sistemul sanitar, în autorităţi, toate acestea duc spre o destabilizare economică”, a precizat Marcel Vela.

 

Moțiunea împotriva ministrului Educației, Monica Anisie

 

Moțiunea împotriva ministrului Marcel Vela este votată la o zi după ce moțiunea simplă depusă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie, intitulată "Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată", a fost dezbătută în Camera Deputaţilor.

Potrivit programului publicat de Camera Deputaților, Moţiunea inițiată de 93 de deputaţi Pro România şi PSD va începe la ora 16,00, iar votul va fi dat miercuri.

Semnatarii moțiunii o acuză pe Monica Anisie, că în contextul crizei provocată de COVID-19, este responsabilă pentru haosul din sistemul de Educație din România și îi solicită să își prezinte demisia. Potrivit deputaților Pro România și PSD, criza provocată în sistemul preuniversitar a creat panică în rândul elevilor, a părinților și a profesorilor.

 

Citeşte mai multe despre:   Marcel Vela