Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Senatorul Valer Marian: Soțul deputatului liberal Andreea Paul Vass încasează bani mulți din evaluările dispuse de ANRP

Senatorul Valer Marian: Soțul deputatului liberal Andreea Paul Vass încasează bani mulți din evaluările dispuse de ANRP

Un articol de: B1 TV - 07 Dec 2014, 21:12
Senatorul Valer Marian: Soțul deputatului liberal Andreea Paul Vass încasează bani mulți din evaluările dispuse de ANRP Eveniment
Senatorul PSD Valer Marian sustine că soțul deputatului liberal Andreea Paul ar fi încasat bani multi de pe urma evaluărilor dispuse de ANRP. Soțul deputatului deține o societate de evaluatori care, din 2007, colaborează cu Agenția Națională a Restituirea Proprietăților. Anul trecut, firma Romcontrol a declarat peste 50 de contracte cu instituții ale statului.

Într-o interpelare parlamentară către premierul Victor Ponta, senatorul Valer Marian susţine că, potrivit unor informații furnizate de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, societatea SC Romcontrol SA București ce aparţine lui Cristian Paul, soţul deputatului PNL, Andreea Paul, a încasat cea mai mare sumă de bani de la ANRP dintre evaluatorii acreditaţi.

"În perioada 2009 - 2012, în care cea mai mare parte funcția de președinte al ANRP a fost deținută de doamna Crinuța Dumitrean, anchetată de DNA și arestată recent de ÎCCJ pentru fapte de corupție, firma SC Romcontrol SA București a încasat cea mai mare suma de bani de la ANRP, pentru evaluări efectuate în dosare de retrocedare, dintre cei 115 evaluatori acreditați. Mai exact, SC Romcontrol SA a încasat circa 1/7 din totalul sumei achitate evaluatorilor acreditați, în baza unui contract cadru încheiat în anul 2007", a afirmat Valer Marian, potrivit evz.ro.

Senatorul Valer Marian cere premierului să facă verificări dacă plățile au fost efectuate conform actelor normative în vigoare. Potrivit declaraței de avere a deputatului liberal, firma soțului, Romcontrol avea în derulare 55 de contracte de servicii cu diverse instituții de stat sau unde acționar este statul. Valoarea acestor contracte se incadrează între 990.000 de lei- cel semnat cu Hidroelectrica, și 806 lei - cel semnat cu o subdiviziune a regionalei CFR Galați. Ca director general, Cristian Paul a încasat anul trecut un salariu de la Romcontrol de 94.000 de lei.

UPDATE: Andreea Paul respinge acuzaţiile formulate de Valer Marian, într-un drept la replică pe care îl redăm integral:

"Acuzațiile publice care mi s-au adus în „dosarul retrocedărilor de la ANRP” de către un senator sunt mincinoase. Nu am beneficiat de nicio retrocedare, nici de vreun privilegiu din partea ANRP, din partea vreunei instituții publice sau companii de stat. Pentru mizeriile scrise la adresa mea și a familiei mele de către Valer Marian încă din timpul campaniei electorale din anul 2012 l-am dat în judecată. Cu o săptămână înainte de pronunțarea deciziei în instanță (12 dec. 2014) a ales să reîncălzească mediatic una dintre temele principale pentru care l-am dat în judecată, încercând să „profite” de scandalul în plină desfășurare de la ANRP și să pună presiune pe decizia instanței judecătorești. Cred în justiție și capacitatea acesteia de a face dreptate. 

Din păcate, senatorul Valer Marian nu are cu ce da socoteală în fața sătmărenilor, remarcându-se în toată cariera sa de politician doar prin atacurile murdare scrise la adresa colegilor săi din PSD și a adversarilor. Mai mult de atât, a încasat pana acum 74 de mii de euro, doar din indemnizația de parlamentar, fără să facă vreun bine comunității sale, dar statul a cheltuit mult mai mult cu șederea dânsului în Parlamentul României."