Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Senatorul Victor Mocanu, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu

Senatorul Victor Mocanu, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu

Un articol de: - 14 Iul 2016, 17:26
Senatorul Victor Mocanu, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu Foto: dcnews.ro Eveniment

Senatorul Victor Mocanu, fost președinte al Consiliului Județean Buzău, a fost condamnat de Înalta Curte la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, în legătură cu fraudarea unor contracte de achiziție de aparatură mdicală pentru Maternitatea Spitalului Județean.

În același dosar au mai fost condamnați Constantin Lungu, fost director executiv al Direcției pentru Administrarea Patrimoniului și Investiții din CJ Buzău, la trei ani cu executare, Daniel Bădic, la trei ani cu suspendare și Eugenia Husea, la doi ani și jumătate cu suspendare. Decizia nu este definitivă și va putea fi atacată cu apel, informează Agerpres

Procurorii au susținut că, în perioada 6 aprilie - 14 mai 2012, Victor Mocanu, în calitate de președinte al CJ Buzău, s-a înțeles cu Daniel Bădic,  asociat și administrator al SC Medical Finance Projects SRL București, și a încheiat în condiții nelegale cu societatea menționată opt contracte de furnizare de echipamente medicale.

DNA susține că Victor Mocanu a aprobat efectuarea plăților în condițiile în care echipamentele medicale, pe lângă faptul că fuseseră supraevaluate, nici nu fuseseră livrate, iar contractul de închiriere era lipsit de utilitate, cheltuielile angajate fiind în mod vădit ineficiente din punct de vedere economic.

Constantin Lungu a fost condamnat pentru că a întocmit în fals mai multe documente, iar Eugenia Husea pentru că, în calitate de reprezentant comercial al firmei respective, a participat la simularea pretinselor proceduri ce au stat la baza achizițiilor publice directe în cazul echipamentelor medicale.

"Încheierea contractelor de furnizare (prin închiriere sau cumpărare), din care rezultă obligații de plată pe seama fondurilor publice cu încălcarea dispozițiilor legale, a creat premisa efectuării de plăți în cuantum total de peste 2,2 milioane lei (echivalent a peste 503.000 euro), fără TVA, din bugetul județului Buzău, în favoarea firmei respective, reprezentând facturile emise de această societate în baza contractelor încheiate”, au arătat procurorii DNA. Prejudiciul stabilit până la data întocmirii rechizitoriului a fost de 565.000 lei.

Citeşte mai multe despre:   condamnare,   inchisoare,   abuz in serviciu