Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Emoţii mari pentru Alina Bica: Procurorul DNA cer pedeapsa maximă pentru fosta şefă DIICOT în dosarul despăgubirilor de la ANRP

Emoţii mari pentru Alina Bica: Procurorul DNA cer pedeapsa maximă pentru fosta şefă DIICOT în dosarul despăgubirilor de la ANRP

Un articol de: - 16 Mai 2018, 09:35
Emoţii mari pentru Alina Bica: Procurorul DNA cer pedeapsa maximă pentru fosta şefă DIICOT în dosarul despăgubirilor de la ANRP Eveniment

UPDATE: DNA cere pedeapsa maximă pentru Alina Bica, pentru abuz în serviciu și luare de mită.

Instanţa Supremă judecă miercuri ultimul termen din dosarul ANRP, în care sunt judecaţi Alina Bica, omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş. Este vorba de dosarul privind despăgubirile supraevaluate cu un prejudiciu de 89 de milioane de euro.

La termenul anterior, fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, fugită în Costa Rica, a cerut prin intermediul avocatului să fie audiată prin videoconferinţă, dar judecătorii au respins cererea deoarece documentele depuse de avocat nu dovedesc imposibilitatea acesteia de a se prezenta la proces.  

Actele medicale prezentate nu dovedesc imposibilitatea de prezentare. Instanţa constată că Alina Bica nu are statutul de refugiat, ci are un carnet provizoriu al solicitantului cu valabilitate până le 30 ianuarie 2019", a anunţat preşedintele completului de judecată, Lucia Rog.  

Pe de altă parte, Instanţa supremă a decis să trimită o adresă la DNA, pentru a se comunica în ce a constat sprijinul de specialitate al SRI în efectuarea actelor de urmărire penală în acest dosar.

În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.  

În acelaşi dosar mai sunt judecate şi alte persoane care erau în componenţa comisiei: Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu şi Remus Baciu.  

Au mai fost deferiţi justiţiei evaluatorul Emil Nuţiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe şi Dorin Cocoş, fiul acestuia, Alin Cocoş, şi Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al şefei DIICOT.

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuţ Mihăilescu şi în cote părţi egale cu acesta, un teren în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi în Snagov, judeţul Ilfov.  Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica ar fi dispus-o la 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat şi de reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală.

Citeşte mai multe despre:   Alina Bica,   Dorin Cocos,   DNA