Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sentința finală în dosarul "Trofeul Calității": Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu executare

Sentința finală în dosarul "Trofeul Calității": Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu executare

Un articol de: - 20 Iun 2012, 18:45
Sentința finală în dosarul "Trofeul Calității": Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu executare Eveniment

Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dat, miercuri, verdictul final în dosarul "Trofeul Calității", fostul premier Adrian Năstase fiind condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare.

La începutul anului curent, Adrian Năstase a fost condamnat de magistrații ÎCCJ la doi ani de închisoare cu executare în dosarul menționat, fostul premier depunând recurs la completul de cinci judecători al ÎCCJ, practic ultima posibilitate de apel.

Instanța Supremă a admis cererea avocaților lui Adrian Năstase, de schimbare a încadrării juridice a faptei, însă a decis să mențină pedeapsa de doi ani de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi.

În acelaşi dosar, Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la şase de închisoare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi, pedeapsă la care i s-a aplicat un spor de un an.
       
Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL şi soţii Marian Ioana şi Bogdan Popovici au primit fiecare câte şase ani de detenţie, la care s-a aplicat un spor de un an.

După emiterea acestor verdicte, trebuie emise mandate de arestare pe numele condamnaților, aceștia vând totuși opțiunea de a se prezenta singuri la secția de poliție, în termen de 24 de ore.

Gheorghiță Mateuț, avocatul lui Adrian Năstase, a informat că fostul premier va fi închis la Penitenciarul de maximă siguranță Rahova, arată Adevărul.

Vezi AICI mai multe detalii despre condamnarea inițială cu executare a lui Adrian Năstase.

În acest dosar, Adrian Năstase este acuzat că a strâns fonduri ilegale pentru campania sa la președinție, prin inițierea unui simpozion organizat de Inspectoratul de stat în Construcții.

Astfel, banii strânși, circa 1,6 milioane de euro, au fost folosiți pentru finanțarea campaniei electorale a fostului premier.

Vezi AICI reacția jurnaliștilor de la AFP în acest caz.

AICI poți să vezi legea în baza căreia a fost condamnat Adrian Năstase.

Adrian Năstase, condamnat la închisoare cu executare
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Trofeul calitatii,   Adrian Nastase,   sentinţă,   ICCJ,   magistrati,   judecători