Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sentința lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, amânată pentru 26 septembrie

Sentința lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, amânată pentru 26 septembrie

Un articol de: - 12 Sep 2013, 10:22
Sentința lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, amânată pentru 26 septembrie Foto: rfi.ro Eveniment

Sentința lui Dan Voiculescu în dosarul ICA a fost amânată pentru data de 26 septembrie.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a amânat, joi, pentru 26 septembrie sentinţa în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Dan Voiculescu şi alte 12 persoane sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Instanţa Tribunalului Bucureşti a finalizat în 29 august dezbaterile în dosarul privind privatizarea ICA şi a anunţat că sentinţa va fi pronunţată în 12 septembrie.

Mogulul Dan Voiculescu riscă 12 ani de închisoare pentru dosarul ICA. Magistraţii au amânat decizia privind pedeapsa pe care o va primi Voiculescu pentru spălare de bani. Procurorii au cerut pedepse cu închisoarea pentru toţi inculpaţii.

De-a lungul celor 5 ani de la începerea anchetei în dosarul ICA, Dan Voiculescu a făcut tot posibilul pentru a scăpa să fie judecat de către Curtea Supremă, singura instanţă care poate judeca demnitari.

Aşa că fondatorul PC şi-a dat demisia din Parlament de două ori, tertip prin care dosarul său s-a tot plimbat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la Tribunalul Bucureşti.

Prima dată, Dan Voiculescu şi-a dat demisia în iunie 2012, când a acuzat că nu i s-a aprobat un amendament care prevedea dublarea pedepselor în caz de evaziune fiscală.

Nici după ce a redevenit senator în urma alegerilor parlamentare, Voiculescu n-a încetat să evite întoarcerea dosarului ICA la Înalta Curte şi a suţinut că din moment ce nu a depus jurământul, nu a dobândit oficial calitatea de senator.

Cazul său a ajuns însă în mâinile completului care l-a judecat şi pe Adrian Năstase.

Aşa că de teamă să nu aibă aceeaşi soartă ca fostul premier, mogulul şi-a dat din nou demisia în ianuarie 2013. De această dată, spune el, pentru ca imunitatea sa de parlamentar să nu fie o piedică în calea justiţiei.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată de procurori în decembrie 2008 deoarece s-ar fi folosit de funcţia sa politică pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preţ cu mult sub cel real.

Acesta este acuzat de spălare de bani, dar şi că a făcut abuz de funcţia de conducere a unui partid politic pentru a obţine bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Concret, este vorba despre aproape 4 hectare de teren şi unul de construcţii în Băneasa care au fost cumpărate de liderul conservator la un preţ de 75 de ori mai mic. Prejudiciul estimat se ridică la aproape 60 de milioane de euro.

Citeşte mai multe despre:   sentinţă,   dosarul ica,   Dan Voiculescu