Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sentințe revoltător de mici pentru stăpânii de sclavi de la Berevoești

Sentințe revoltător de mici pentru stăpânii de sclavi de la Berevoești

Un articol de: - 12 Sep 2017, 16:41
Sentințe revoltător de mici pentru stăpânii de sclavi de la Berevoești Eveniment

Curtea de Apel Pitești a pronunțat primele sentințe în cazul a cinci persoane care sunt acuzate că țineau persoane împotriva voinței lor ca slavi la Berevoiești. Cei cinci au primit pedepse extrem de mici având în vedere gravitatea faptelor lor, cea mai mare fiind de 5 ani și 4 luni de închisoare.

Curtea de Apel Pitești a respins contestațiile celor cinci inculpați și au lăsat ca definitive condamnările date de Tribunalul Argeș în luna martie. Astfel, Ciprian Onică, Aurel Onică, Viorel Grancea, Ionuţ Grancea şi Silvia Grancea vor executa pedepse cu executare cuprinse între trei ani şi cinci ani şi patru luni, pentru trafic de persoane şi constituire de grup infracţional organizat, conform Agepres.
Curtea de Apel Pitești mai are în lucru un alt dosar în care sunt inculpați persoane ce foloseau persoane drept sclavi pentru a lucra pe proprietățile lor din Berevoești, dosar în care Tribunalul a dat pe fond sentințe cu executare.

Dosarele au fost trimise în instanţă de procurorii Serviciului teritorial Piteşti al DIICOT la sfârşitul anului 2016, cei peste 30 de inculpaţi fiind împărţiţi în mai multe loturi.Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2008 s-au constituit mai multe grupuri infracţionale structurate pe baza relaţiilor de familie, care au recrutat aproximativ 40 de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau acestea. În unele cazuri, victimele erau răpite din locuri publice sau chiar din propriile locuinţe, fiind ulterior transportate la domiciliile membrilor grupărilor, unde erau forţate să efectueze zilnic diverse activităţi, atât în gospodăriile suspecţilor, cât şi în apropierea localităţii.

Victimele erau ameninţate şi lovite cu palmele, pumnii, picioarele, biciul şi diverse obiecte contondente, fiind aduse în stare de aservire şi lipsire de libertate, în condiţiile în care erau supravegheate permanent de către membrii grupărilor.

Procurorii mai susţin că, de cele mai multe ori, victimele nu primeau mâncare, iar când primeau, li se ofereau resturi alimentare, apoi erau legate cu lanţuri sau chingi sau încuiate pe timpul nopţii, ca să nu fugă. Unor victime li se aplicau tratamente umilitoare - erau dezbrăcate complet şi udate alternativ cu apă rece şi caldă, erau legate de mâini şi picioare şi puse să mănânce de pe jos, erau puse să se bată între ele pentru amuzamentul suspecţilor şi li se arunca mâncarea pe jos.

De asemenea, există suspiciunea că unele victime au fost violate sau abuzate sexual.

În acest dosar au fost arestate preventiv, în iulie 2016, 37 de persoane, atât bărbaţi cât şi femei. După cinci luni, instanţa a admis ca femeile să fie plasate în arest la domiciliu.

Citeşte mai multe despre:   DIICOT