Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șerban Nicolae, despre protestele împotriva legii grațierii: "E vorba de niște oameni neinformați sau care poate au tendința sau plăcerea de a fi manipulați" (VIDEO)

Șerban Nicolae, despre protestele împotriva legii grațierii: "E vorba de niște oameni neinformați sau care poate au tendința sau plăcerea de a fi manipulați" (VIDEO)

Un articol de: - 04 Mai 2017, 10:43
Eveniment

Joi, au loc noi dezbateri în Comisia Juridică a Senatului privind proiectul legii grațierii. Președintele acestei comisii, Șerban Nicolae, a prezentat proiectul drept necesar pentru ca România să evite a luat o amendă de la CEDO pentru condițiile de detenție.

"Dacă până ajunge proiectul pe masa președintelui, guvernul reușeste să se încadreze în cele 6 luni să evite amenda de la CEDO sau să facă rost de bani pentru amenda de la CEDO nu mai e nevoie de legea grațierii și lucrurile se rezolvă foarte simplu. Altminteri nu este niciun fel de ambiție personală", a afirmat Șerban Nicolae.

Întrebat de jurnaliști ce părere are despre faptul că Liviu Dragnea, șeful său de partid, s-a exprimat împotriva unor amendamente adoptate în comisie, senatorul a precizat că ce spune Dragnea e doar o opinie din cadrul dezbaterii și nu trebuie să se execute comenzi de la centru.

"Nu e vorba de conflict, e vorba de o opinie, asta e partea dezbaterii, nu înțeleg de ce vi se pare că totul trebuie să fie o chestie militărească pe bază de ordin, pe bază de comandă unică, lucrurile fac parte din dezbatere, e vorba de o opinie", a precizat Șerban Nicolae.

Președintele Comisiei Juridice a susținut că această lege nu încurajează comiterea de acte de corupție precum s-a afirmat în spațiu public, ci dimpotrivă. 

"Eu nu cred că cine vrea să comită o faptă de corupție s-ar simți încuraj de o grațiere care privește fapte trecute. Cine care vrea să comită o faptă de corupție e încuraj știind că nu mai poate beneficia de o actă de clemență? Mi se pare total ilogic", a spus senatorul PSD.

Șerban Nicolae a transmis și un mesaj către persoanele care au ieșit în Piața Victoriei din București dar și în alte orașe din țară pentru a își arată nemulțumirea privind proiectul de lege, adăugând și că aceștia sunt manipulați și nu știu exact ce face Parlamentul.

"Dacă ar fi vorba de un dialog le-aș spune în primul rând să nu cadă pradă manipulării. Am văzut aseară opinii că se reabilitează corupții, că sunt amnistiate fapte, că rămân cu banii cei care au furat. E foarte greu să combați niște absurdități și atunci îmi dau seama că e vorba de niște oameni neinformații sau care poate au tendința sau plăcerea de a fi manipulați", a transmis Șerban Nicolae.

Șerban Nicolae, despre protestele împotriva legii grațierii: "E vorba de niște oameni neinformații sau care poate au tendința sau plăcerea de a fi manipulați"

Citeşte mai multe despre:   serban nicolae,   gratiere,   proteste,   manipulare,   coruptie,   comisia juridica,   Liviu Dragnea,   PSD
 
Loading...