Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șerban Pop, speculator imobiliar de lux: Fostul șef ANAF, milionar în euro și protejat de sistem (VIDEO)

Șerban Pop, speculator imobiliar de lux: Fostul șef ANAF, milionar în euro și protejat de sistem (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 01 Sep 2015, 19:50
Șerban Pop, speculator imobiliar de lux: Fostul șef ANAF, milionar în euro și protejat de sistem (VIDEO) Foto: zf.ro Eveniment

Șerban Pop, fostul șef al ANAF, reținut marți de procurorii DNA era în 2004 șeful de cabinet al fostului ministru de finanțe Mihai Tănăsescu în Guvernul Năstase.

Din 2004 până în 2008, Șerban Popa a fost avocat în Baroul București.  Având susținerea PSD în februarie 2008, Șerban Pop a fost numit vicepreședinte ANAF iar în aprilie 2012 ajunge președintele instituției.

Pop deține o avere impresionantă și controlează prin interpuși o serie de firme. Unul dintre interpușii  lui Șerban Pop controla compania de IT Novensys care a primit o serie de contracte bănoase de la insituții publice.

”Să nu uităm că și în cazul domnului Blejnar au fost suspiciuni de corupție. Ce pot să vă spun e că șeful ANAF teoretic trebuie să fie o persoană din sistem,  iar în al doilea rând, un om uns cu toate alifiile: stăpân pe meserie și greu de influențat și de păcălit de subalterni. Șeful ANAF-ului trebuie să fie stăpân pe situație în orice moment. Tot lotul ANRP - persoanele nu făceau altceva decât trafic de influență la cel mai înalt nivel”, a declarat deputatul PNL Răzvan Mironescu în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, difuzată la B1 TV și moderată de Silviu Mănăstire.

Conform datelor din declarația de avere, Pop a vândut un apartament şi un teren cu suma de 3 milioane de euro.

De asemenea, fostul şef al Fiscului a dat cu împrumut suma de 1,2 milioane de euro. În schimb, Pop este debitor la cinci bănci, de la care a împrumutat 1.8 milioane de euro.

Pop s-a dovedit a fi un adevarat speculator imobiliar și este și proprietarul unui bloc de locuințe în centrul Capitalei. Numai terenul pe care Pop și-a ridicat blocul de lux valora la data achiziției circa 3,67 milioane de euro.

Una din urmele afacerilor imobiliare ale lui Pop duc către o persoană de încredere. În 2008, Șerban Pop l-a împrumutat pe un anume  Bogdan Dumitrescu  cu suma de 250.000 de euro.

Acest Bogdan Dumitrescu reprezintă în România mai multe companii offshore înregistrate în Cipru, aceste companii offshore dețin un hotel în București și acțiuni la compania de IT Novensys.

Novensys a raportat cifre de afaceri de zeci de milioane de euro din contracte cu statul.

“… în luna mai 2013 Stoica Marius Constantin a intervenit la șeful ANAf, numitul Pop Șerban în scopul de a scoate de pe piață firma Sensiblu, iar ulterior a intervenit la numitul Nica Adrian Nicușor director general adjunct al Direcției de Administrare Fiscală a Marilor Contribuabili din ANAF... pentru ca aceste persoane influente, prin diverse mijloace să acționeze în interesul efectuării unor controale fiscale la societăți comerciale concurente cu firma inculpatului, în scopul eliminării acestora de pe piață...”, se arată în documentele prezentate de Silviu Mănăstire.

Fosta șefă Antimafie, Alina Bica, a fost denunțată de un fost iubit, potrivit dezvăluirilor din cadrul emisiunii. Ionuț Mihăilescu, fost polițist la crimă organizată a fost strâns cu ușa de către procurorii DNA, așa că pentru a scăpa de închisoare a denunțat-o pe Bica.
Șerban Pop, fostul șef ANAF, milionar în euro și protejat de sistemCiteşte mai multe despre:   ANAF,   silviu manastire