Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Serbia cere test negativ pentru COVID-19 la intrarea pe teritoriul țării. Măsura, aplicată cetățenilor din România, Bulgaria, Croația și Macedonia de Nord

Serbia cere test negativ pentru COVID-19 la intrarea pe teritoriul țării. Măsura, aplicată cetățenilor din România, Bulgaria, Croația și Macedonia de Nord

Un articol de: Andrei Ștefan - 15 Aug 2020, 15:59
Serbia cere test negativ pentru COVID-19 la intrarea pe teritoriul țării. Măsura, aplicată cetățenilor din România, Bulgaria, Croația și Macedonia de Nord Sursa foto: Pixabay Eveniment

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, autoritățile sârbe au publicat o nouă decizie legată de condițiile de intrare și transit pe teritoriul țării.

Conform noilor prevederi, începând cu data de 15 august a.c., ora 00.00, accesul cetățenilor străini care intră pe teritoriul Republicii Serbia din România, Bulgaria, Croația sau Macedonia de Nord este permis doar cu prezentarea unui test molecular negativ (PCR) pentru infecția cu COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore, efectuat în laboratoare acreditate la nivel național.

 

Categorii de persoane exceptate de la măsura obligatorie privind prezentarea testului negativ COVID-19

 

- cetățenii străini care au domiciliul sau reședința în Republica Serbia și dețin documente valabile în acest sens;

- membrii echipajelor de transport rutier de marfă aflate în tranzit, dacă durata tranzitului teritoriului Republicii Serbiei nu depășește 12 ore;

- personalul feroviar al trenurilor cu destinație finală Republica Serbia;

- personalul navigant și pasagerii aeronavelor care tranzitează aeroporturile sârbe;

- copiii cu vârsta de până la 12 ani, dacă părinții, tutorii sau persoanele care îi însoțesc prezintă un test molecular negativ (PCR) pentru infecția cu COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore;UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

- personalul diplomatic și consular acreditat în Republica Serbia și personalul organizațiilor internaționale, precum și membrii lor de familie, posesori ai cărților de identitate specifice emise de autoritățile sârbe competente.

MAE mai infomrează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Serbia: 00381113670361, 00381113670798 şi ale Consulatului General al României la Vârşeţ: 00381013831099;  00381013831199; 00381013831299, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Belgrad: 0038163319425 şi telefonul de urgență al Consulatului General al României la Vârșet: 00381644584833, respectiv al Consulatului General al României la Zaječar: 00381 692 799 651.

 

Lista țărilor care impun restricții persoanelor care vin din România

 

Și alte țări impun restricții celor care vin din România.

Austria: Românii trebuie să prezinte un test Covid-19, făcut în ultimele 72 de ore

Belgia: Județele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, Arges, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, incluse în zona roșie.

Toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roșie trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecției cu COVID-19. Testul este efectuat de autoritățile belgiene, potrivit MAE.

Bosnia şi Herţegovina: Românii trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore anterior momentului intrării în țară.

Cehia: Cetățenii din România trebuie să contacteze după intrarea pe teritoriul ceh un birou de sănătate publică pentru testarea PCR și să prezinte rezultatul testului în termen de 72 de ore.

Cipru: Cetățenii care vin din România trebvuie să presinte test PCR

Estonia:  autoizolare timp de 14 zile

Rusia: Frontierele rămân închise pentru cetățenii români

Finlanda: Granițele pentru români rămân închise.

Grecia: Românii intră cu test negativ de Covid-19

Irlanda: Autoizolare 14 zile

Islanda: Este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini care nu pot demonstra caracterul esențial al călătoriei în Islanda. 

Italia: Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligației de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile.

Letonia: 14 zile de autoizolare

Lituania: Frontierele sunt închise pentru români

Muntenegru: În cazul sosirii cetățenilor români, pe cale rutieră, în Muntenegru prin tranzitarea statelor nemembre UE, este permis accesul în Muntenegru doar dacă nu s-au oprit în țările de tranzit, ceea ce se dovedește prin datele de intrare/ieșire din aceste țări.

Norvegia: carantina/izolare la domiciliu timp de 10 zile după sosire

Olanda: autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile

Marea Britanie: autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile

Moldova: Se interzice până la data de 31 august 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu următoarele excepții: cu unele excepții (membri de familie ai cetățenilor Republicii Moldova; persoane care posedă o viză de lungă ședere, persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, membri ai misiunilor diplomatice etc)

Slovacia:Cetăţenii români care sosesc în acest stat trebuie să intre în izolare la reşedinţa temporară (hotel, unitate de cazare etc.) şi să efectueze un test RT PCR pentru COVID-19 în Republica Slovacă, după a 5-a zi de izolare. Dacă testul este negativ, îşi pot continua sejurul.

Slovenia: Aceleași restricții ca și în Slovacia. Autoizolare și teste PCR

Ucraina: carantină timp de 14 zile

Ungaria: Intrarea pe teritoriul acestei țări va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile, precum și cei care prezntă un certificat care atestă că s-au vindecat de COVID-19 în ultimele șase luni.

Citeşte mai multe despre:   Serbia,   test coronavirus