Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sergio Piazzi: România are dreptul de a combate terorismul

Sergio Piazzi: România are dreptul de a combate terorismul

Un articol de: - 08 Oct 2015, 13:18
Sergio Piazzi: România are dreptul de a combate terorismul Foto: flickr.com Eveniment

Secretarul general al Adunării Parlamentare a Mediteranei, Sergio Piazzi, a declarat că România, ca “orice țară membră a unei organizații internaționale, are datoria de a combate terorismul. Evenimentul de astăzi este un pas major în acest sens, o etapă majoră deja implementată, iar rolul guvernelor și al serviciilor de informații din fiecare stat este să identifice elementele teroriste și să le combată”, scrie Agerpres.


Acesta consideră că printre refugiații care traversează ilegal Marea Mediterană spre continentul european pot fi infiltrați și teroriști.

"Persoanele care traversează Mediterana, prin Grecia, Macedonia sau Italia, sunt oameni care fug de război, în marea lor majoritate. O altă pondere importantă o au și refugiații economici, în special cei proveniți din Africa de Nord. Aceștia vin spre Europa în căutarea unei vieți mai bune. Nu putem să negăm faptul că, într-adevăr, între ei există posibilitatea să se fi infiltrat și elemente teroriste. Dar, aici intervine rolul guvernelor din fiecare stat și a serviciilor de informații din fiecare stat, să identifice aceste elemente la timp și să le combată", a spus Sergio Piazzi, într-o conferință la Palatul Parlamentului.

Ambasadorul Sergio Piazzi a vorbit despre importanța seminarului regional privind “Provocările generate de un răspuns preventiv al justiției penale privind terorismul și luptătorii teroriști, în contextul războaielor din Siria”.

"Evenimentul de astăzi se înscrie într-o inițiativă care a început încă de acum doi ani, o colaborare strânsă între Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite și Adunarea Parlamentară a Mediteranei, adunare din care România face parte ca un membru proeminent, în ceea ce privește coordonarea eforturilor parlamentelor statelor membre în această adunare, în privința combaterii terorismului, între altele", a explicat Piazzi.

 

Citeşte mai multe despre:   conferinta