Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Serviciile au crescut în umbra politicienilor, şi-au strâns avere, au devenit stat în stat şi acum îşi doresc bunul cel mai de preţ al Securităţii de altădată: Să le ştie lumea de frică

Serviciile au crescut în umbra politicienilor, şi-au strâns avere, au devenit stat în stat şi acum îşi doresc bunul cel mai de preţ al Securităţii de altădată: Să le ştie lumea de frică

Un articol de: - 04 Feb 2015, 09:59
Foto: doxologia.ro Eveniment

În contextul scandalului în care este implicat Serviciul Român de Informații, jurnalista Mihaela Stoica analizează într-un editorial pentru Gândul schimbările survenite în cadrul Serviciilor în ultimele luni.

“Ceva s-a rupt însă în ultimele luni, care au coincis cu schimbarea de regim politic în România. Am văzut cu surprindere un George Maior flecărind ca un mitíc la televizor, pentru prima oară în 9 ani, făcând o criză de nervi în direct şi părăsind serviciul. Vedem acum un Florian Coldea acuzat că face afaceri profitabile cu dom’ Cocoş, marele vameş al şpăgilor de stat, şi „urând-o” de moarte „pe sursa alternativă de informaţii a preşedintelui”. Dacă dăm timpul înapoi, vedem un Teodor Meleşcanu părăsind SIE ca să facă parte voluntar dintr-o potlogărie electorală în beneficiul premierului Victor Ponta, totul culminând cu şmecheria votului din diaspora. În fine, derulând filmul, îl vedem pe Traian Băsescu acuzând de jocuri politice şi filaje neautorizate, în ultimele săptămâni de mandat, tocmai serviciile pe care le-a crescut ca pe propriii copii.”, notează jurnalista.

Elena Udrea a dezvăluit în cadrul unui interviu că fostul său soț, Dorin Cocoș, mergea la SRI pentru discuții cu generalul Florian Codlea. Acesta i-ar fi cerut lui Cocoș să “sponsorizeze” televiziunea lui Sebastian Ghiță, România TV, cu 500.000 de euro, mai spune Udrea.

“Cine ar avea dreptul să ceară registrul de intrări din sediul SRI şi eventual probele video? Nu cumva chiar comisia de control din Parlament? Nu cumva chiar domnul Sebastian Ghiţă, controlor în comisie, cel despre care doamna Udrea susţine că ar fi fost beneficiarul celor 500.000 de euro pe care Florian Coldea îi cerea de la Dorin Cocoş pentru finanţarea postului România TV? De ce avea dl. Coldea nevoie de o televiziune? SRI făcea anticorupţie sau propagandă anticorupţie?

Poate să-ţi fie profund antipatică doamna Elena Udrea, dar nu poţi să ignori afirmaţia gravă că fostul său soţ mergea sâmbăta-duminica, la SRI, pentru discuţii „ca-ntre bărbaţi”. Chiar aşa? Stupefiant e că doamnei i se par normale astfel de vizite: cum merg alţi bărbaţi duminica la meci, tot aşa domnul Cocoş avea etapă la SRI cu domnul Coldea. E adevărat, e fals? Cine să întrebe?”, mai scrie Stoica.

“Serviciile au crescut în umbra politicienilor-protectori, s-au făcut mari, şi-au strâns avere, au devenit stat în stat şi acum îşi doresc bunul cel mai de preţ al Securităţii de altădată: să le ştie lumea de frică.”, concluzionează jurnalista în editorialul postat pe Gândul.info.

Citeşte mai multe despre:   SRI,   Udrea,   George Maior
 
Loading...