Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Serviciul Român de Informații, cu ochii pe cheltuielile publice: Noul sistem IT achiziționat de SRI va avea răspunsuri rapide, de sub 60 de secunde, și în cazul firmelor și persoanelor fizice

Serviciul Român de Informații, cu ochii pe cheltuielile publice: Noul sistem IT achiziționat de SRI va avea răspunsuri rapide, de sub 60 de secunde, și în cazul firmelor și persoanelor fizice

Un articol de: - 18 Iul 2016, 17:40
Serviciul Român de Informații, cu ochii pe cheltuielile publice: Noul sistem IT achiziționat de SRI va avea răspunsuri rapide, de sub 60 de secunde, și în cazul firmelor și persoanelor fizice Eveniment

Serviciul Român de Informații va controla îndeaproape modul în care sunt cheltuiți banii în instituțiile publice. Potrivit profit.ro, SRI va achiziționa în acest sens un nou sistem IT cu ajutorul căruia va identifica rapid și firmele ai căror acționari sau administratori figurează la mai multe societăți și au cazier judiciar, dar și persoanele fizice în cazul cărora sunt neconcordanțe între venitul declarat și clădirile, terenul sau mașinile achiziționate.

Pentru acest sistem se vor cheltui 114,6 milioane de lei, fără TVA, din bugetul de stat și fonduri europene.

De asemenea, viitorul sistem IT de care va beneficia SRI-ul va  avea răspunsuri rapide, de sub 60 de secunde, la întrebări de tipul:

- care sunt societățile comerciale ai căror acționari sau administratori figurează la mai mult de N societăți comerciale și au cazier judiciar?

 - care sunt societățile comerciale înființate între anii AAAA-AAAA, cu numărul mediu de angajați în perioada BBBB-BBBB mai mic decât N și cu rambursări de TVA mai mari de S lei?

  - care sunt societățile comerciale cu cifra medie / angajat mai mare decât media + P% din abaterea medie standard a codului CAEN X?

 - care sunt persoanele fizice al căror venit personal declarat pe perioada AAAA - AAAA și creditele bancare contractate pe perioada BBBB - BBBB este cu P% mai mic decât numărul de metri pătrați de teren / clădiri * V și auto de valoare minim S lei, dobândite în perioada CCCC - CCCC ?

Citeşte mai multe despre:   SRI