Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sesiunea a doua a bacalaureatului: 62 de candidati, eliminați la proba obligatorie a profilului

Sesiunea a doua a bacalaureatului: 62 de candidati, eliminați la proba obligatorie a profilului

Un articol de: - 29 Aug 2012, 21:27
Sesiunea a doua a bacalaureatului: 62 de candidati, eliminați la proba obligatorie a profilului Foto: romanialibera.ro Eveniment

Miercuri s-a desfășurat cea de-a treia probă scrisă a sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat, cea obligatorie a profilului. Din păcate, aceasta nu a fost lipsită de incidente: 62 de candidați au fost eliminați pentru că au încercat să copieze, conform datelor publicate de Ministerul Educației.

Aceștia au folosit metodele devenite deja “clasice” în domeniul tentativelor de fraudare a examenului, cum ar fi telefoanele mobile și dispozitivele auditive.

Dintre cei 76.594 de elevi înscriși la proba de miercuri, s-au prezentat 65.485, iar dintre aceștia, 85% au ales să dea examenul la matematică și restul istorie.

Din această sesiune a mai rămas o singură probă, cea la alegere din aria curiculară corespunzătoare specializării, care va avea loc vineri. Materiile alese cel mai des aici sunt biologia – 26.000 de elevi, fizica și geografia – 9.000 și chimia – 5000. La polul opus, pentru proba de filosofie s-au înscris doar 84 de elevi, și în jur de 150 la logică, psihologie, economie si sociologie. Nici informatica nu a fost foarte căutată, fiind aleasă de sub 500 de elevi.

Primele rezultate, cele dinainte de contestații, vor fi afișate pe 2 septembrie, până la ora 16:00, urmqnd ca până la 20:00, în aceeași zi, să se depună contestațiile. Rezultatele finale se vor afișa pe 5 septembrie.

Anul acesta, în prima sesiune a bacalaureatului au promovat doar 44,41% din candidați, iar în sesiunea de toamnă din 2011, promovabilitatea a fost de 16,8%.

Citeşte mai multe despre:   bacalaureat,   Ministerul Educatiei