Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sever Voinescu: Și procurorii se uită la televizor. Înainte să vadă dosarul, văd ani la rândul o campanie denigratoare împotriva inculpatului. Devine greu să mai fii obiectiv

Sever Voinescu: Și procurorii se uită la televizor. Înainte să vadă dosarul, văd ani la rândul o campanie denigratoare împotriva inculpatului. Devine greu să mai fii obiectiv

Un articol de: - 27 Apr 2015, 21:07
Sever Voinescu: Și procurorii se uită la televizor. Înainte să vadă dosarul, văd ani la rândul o campanie denigratoare împotriva inculpatului. Devine greu să mai fii obiectiv Foto: vranceamedia.ro Eveniment

Politicienii guvernați de interesele lor, infractorii cu strategiile lor de apărare, defectele națiunii, dar și problemele specifice ale corpului magistraților sunt doar o parte dintr-un iceberg care este aproape să lovească statul nostru de drept și să-l scufunde, scrie jurnalistul Sever Voinescu.

Într-un articol pe Evenimentul Zilei, jurnalistul subliniază faptul că, personal, nu crede că DNA-ul este medicamentul "atotvindecător" al tuturor problemelor cu care se confruntă România.

Nu cred că DNA este panaceul bolilor multe și îndelungate numite România. DNA este  doar un episod chirurgical dintr-un tratament ce trebuie să fie foarte complex, să includă și dietă și medicație și mișcare, dar și meditații și penitențe, un program înțelept de muncă și odihnă, precum și multă iubire, fără de care nimic nu iese”,  scrie Voinescu.

Jurnalistul mai scrie că înainte ca un procuror să vadă un dosar în care o persoană este acuzată, mai întâi a văzut „cazul” la televizor. Acesta vede ani la rândul o campanie denigratoare la adresa respectivei persoane și devine greu ca mai apoi să fii obiectiv.

Desigur, sînt procurori care se pot obiectiva într-un grad mai mare decît alții. Poate că asta și face diferența între un procuror bun și unul slab. Pe de o parte, legea procedurală îl va ghida pe drumul corect de urmat, diferit de cel rătăcitor, pe care l-ar duce convingerile și viscerele sale. În plus, ei sînt profesioniști – teoretic sînt ”antrenați de mici” pentru asemenea situații. Iar unii dintre ei au și o accentuată conștiință profesională. Au, așadar, mijloace să nu-și lase judecata infestată de toxina presei. Dar o fac toți? Căci procurorii au o asemenea imensă responsabilitate, încît unul singur dacă se lasă infestat de toxina tv, dezastrul este inevitabil”, mai scrie acesta.

Iar celor ce mi-ar putea răspunde că nu procurorii înfăptuiesc justiția, ci judecătorii, după ce i-aș lăuda pentru cunoștințele lor juridice și mi-aș exprima admirația pentru subtilitatea cu care au înțeles separațiunea puterilor , le-aș răspunde că și judecătorii se uită la televizor. La exact același televizor la care se uită procurorii. La exact același televizor la care ne uităm noi toți”, concluzionează jurnalistul.

Citeşte mai multe despre:   Sever Voinescu,   procurori,   judecători,   televizoare,   dosare,   DNA