Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sfânta Parascheva, 14 octombrie: Ce trebuie SĂ ÎMPARȚI azi, pentru fericire și noroc!

Sfânta Parascheva, 14 octombrie: Ce trebuie SĂ ÎMPARȚI azi, pentru fericire și noroc!

Un articol de: B1.ro - 14 Oct 2019, 10:58
Eveniment

Luni, 14 octombrie, este prăznuită Sfânta Parascheva, iar tradiția ne îndeamnă să dăm de pomană pentru morți și vii. Puțini știu însă că în această zi de sărbătoare luminată se poate da de pomană cu scopul de a obține fericire și noroc de la grația divină.

IRINA LOGHIN ÎN STARE DE ŞOC! FUEGO A PĂŢIT-O! FANII SUNT DEVASTAŢI (GALERIE FOTO)

O superstiție străveche spune că, printre alimentele consumate sau care sunt date de pomană nu trebuie să se numere poamene cu cruce, nuci, castraveți și pepene roșu. Se împart must, vin nou, pâine și lipie.

De asemenea, cei care vin să se închine la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași trebuie să poarte o broderie specială. Tot astăzi, tradiția populară le interzice femeilor cusutul, mâncarea sau orice alte treburi în gospodărie. Altfel, se spune că te vei alege cu dureri de cap și de ochi.

RUGĂCIUNI PENTRU HORIAN MOCULESCU! ANUNȚUL MORȚII A FOST ÎN MIEZ DE NOAPTE! DOAMNE, CE TRAGEDIE

 Potrivit tradiției, în popor se spune că dacă ești însărcinată și urmează să fii mămică, este recomandat să împarți din bucatele tale cu copiii sărmani. Așa, Sfânta te va ocroti la naștere, iar nașterea copilului va fi ușoară și fără de dureri.

 Azi se fac previziuni ale vremii. De Sfânta Parascheva se fac previziuni despre vreme, ținând cont și de somnul oilor. Dacă oile dorm înghesuite și strânse laolaltă în ziua de 14 octombrie, ciobanii spun că iarnă va fi una grea, lungă și friguroasă. Dacă ele dorm risipite, iarna va fi blândă.

Citeşte mai multe despre:   Sfânta Parascheva
 
Loading...