Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sfântul ANTONIE CEL MARE: Ce trebuie să faci să-ți întâlnești ALESUL, dar și să fii ferit de VRĂJI și pericole

Sfântul ANTONIE CEL MARE: Ce trebuie să faci să-ți întâlnești ALESUL, dar și să fii ferit de VRĂJI și pericole

Un articol de: B1.ro - 17 Ian 2020, 11:32
Eveniment

În fiecare an, pe 17 ianuarie credincioşii ortodocşi, dar şi cei catolici îl prăznuiesc pe Sfântul Antonie cel Mare. Cunoscut ca "părintele monahilor", Sfântul Antonie este grabnic ajutător. El este considerat ocrotitorul orfanilor şi al oamenilor săraci şi îi păzeşte pe oameni de duhurile rele şi de vrăjitorii. De asemenea, este sfântul la care persoanele care nu reuşesc să se căsătorească merg cu credinţă şi se roagă pentru găsirea alesului.

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ: DETALIUL NEȘTIUT DIN VIAȚA VLĂDUȚEI LUPĂU! DEZVĂLUIRI INCREDIBILE DESPRE ARTISTA MOMENTULUI (GALERIE FOTO)

Biserica Domnească de la Curtea Veche din Bucureşti îşi serbează astăzi hramul. Se spune că rugăciunile făcute aici timp de nouă săptămâni împlinesc cele mai arzătoare nevoi ale oamenilor: vindecă boli grave, izbăvesc de farmece, şi dăruiesc linişte sufletească şi spor în casa fiecăruia.

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ: DETALIUL NEȘTIUT DIN VIAȚA VLĂDUȚEI LUPĂU! DEZVĂLUIRI INCREDIBILE DESPRE ARTISTA MOMENTULUI (GALERIE FOTO)
În fiecare zi de marţi, Biserica Sfântul Antonie cel Mare, situată lângă Curtea Veche din Bucureşti, este neîncăpătoare. Aici vin să se roage mii de credincioşi, majoritatea tineri. Biserica este cel mai vechi lăcaş de cult, construit în Capitală de domnitorul Mircea Ciobanul, prin anul 1559. Mai târziu, în anul 1847, în timpul unui incendiu, o bună parte din construcţie a fost afectată. Cam în aceeaşi vreme, o bisericuţă cu hramul Sfântul Antonie, situată în apropiere, unde se închinau puşcăriaşii, a fost distrusă complet de un incendiu.

DESPĂRȚIRE DUREROASĂ ÎN MUZICA POPULARĂ! IONUŢ DOLĂNESCU A DAT VESTEA CUMPLITĂ: NU A MAI AVUT NICIO ȘANSĂ

Martorii oculari din acea vreme spun că dintre ruine a fost salvată o icoană a Sfântului Antonie, într-o zi de marţi. Sfântul odor a fost dus la biserica situată lângă Curtea Veche care, pe atunci, se numea Buna Vestire. Acum, la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie (aşezată lângă catapeteasmă) se roagă mii de credincioşi, iar biserica are hramul Sfântului Antonie.

Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care este sărbătorit Sfântul Antonie cel Mare: Sfântul Antonie cel Mare a trăit 85 de ani în pustie. Marele pustnic Antonie tămăduia bolnavii şi-i vindeca pe cei demonizaţi. În zilele noastre, ca şi în secolul al IV-lea, Sfântul Antonie este considerat ocrotitorul orfanilor şi al oamenilor săraci, ajutându-i de grabă pe cei care se roagă cu credinţă şi-l cheamă în ajutor.

În tradiţia populară, Sfântul Antonie cel Mare este cunoscut ca ocrotitor împotriva duhurilor necurate, căci el însuşi a suferit mult din pricina acestora şi s-a luptat în mod direct cu ele. De aceea, această zi este ţinută de oameni cu sfinţenie prin rugăciune şi gânduri bune, pentru a fi feriţi de duhuri rele, vrăji şi alte primejdii.

SCANDAL MONSTRU ÎN SHOWBIZ! ANDREEA BĂLAN, UMILITĂ PE INTERNET. MINCIUNILE AU IEȘIT LA IVEALĂ. FANII SUNT ÎMPIETRIȚI DE UIMIRE

SFÂNTUL ANTON. Rugăciune către Sfântul Antonie cel Mare

Atunci când te simţi copleşit de probleme, mergi la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare şi rosteşte această rugăciune:

Bunule Părinte Antonie, cel ce durerile şi păcatele noastre le cunoşti, nu trece cu vederea glasurile de rugăciune ale celor ce aleargă la mijlocirea Ta şi nu te uita la nevrednicia celor ce Te roagă, ci la slava şi mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai mărturisit şi spre care se îndreaptă rugăciunea ce Ţi-o aducem.

O, slăvite făcător de minuni, părintele săracilor, ocrotitorul văduvelor, sprijinitorul orfanilor, vino cu obişnuita Ta îndurare în ajutorul nostru prin rugăciunile Tale către Dumnezeu, ca să fim mângâiaţi în nevoi, ca să fim apăraţi de primejdii, de ispite şi de păcate.

Tu, cel ce ai făcut din pustiul Egiptului loc de preaslăvire a Marelui Dumnezeu şi a Mântuitorului, fă şi din pustiul sufletului nostru, ars de necredinţă şi ros de patimi, loc plăcut Ţie, în care să se sălăşluiască virtutea, prin Tine să se mărească numele Tău cel sfânt, al Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.”

 


 

Citeşte mai multe despre:   Sfântul Antonie
 
Loading...