Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sfântul Sinod, ședință solemnă luni: BOR marchează 30 de ani de la căderea regimului comunist

Sfântul Sinod, ședință solemnă luni: BOR marchează 30 de ani de la căderea regimului comunist

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Dec 2019, 22:00
foto: Pixabay Eveniment

O şedinţă solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române dedicată împlinirii a 30 de ani de la căderea regimului comunist va avea loc luni, 16 decembrie, de la ora 11,00, la Palatul Patriarhiei, a informat vineri un comunicat transmis de Patriarhia Română, transmite Agerpres.

Evenimentul va fi precedat de slujba parastasului pentru eroii din decembrie 1989, ce va fi oficiată în Catedrala patriarhală, la ora 10,30.

Şedinţa solemnă va fi deschisă de Părintele Patriarh Daniel, care va sublinia importanţa jertfei eroilor din decembrie 1989 pentru recâştigarea şi reafirmarea libertăţii în România.

În continuare, preşedintele „Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici", Octav Bjoza, va susţine un cuvânt în memoria victimelor comunismului din România. Ulterior, va fi lansat volumul "Mărturii şi evocări din lagăre şi închisori: 30 de ani de la căderea comunismului în România marcaţi prin interviuri cu 30 de deţinuţi politici din perioada comunistă".

De asemenea, vor fi prezentate trei filme documentare realizate de TRINITAS TV: „Decretul 410/1959", „Revoluţia din 1989" şi „Mărturisitori ai Ortodoxiei în temniţele comuniste".

Grupul psaltic Tronos al Catedralei patriarhale va susţine un concert de colinde şi cântări pe versurile unor foşti deţinuţi politici.

După încheierea şedinţei solemne a Sfântului Sinod, va avea loc vernisajul expoziţiei intitulate "Publicaţia Vestitorul Ortodoxiei, martor al unui nou început în viaţa Bisericii".

Şedinţa solemnă a Sfântului Sinod va fi transmisă în direct de Radio TRINITAS şi TRINITAS TV ale Patriarhiei Române. 

Citeşte mai multe despre:   BOR
 
Loading...