Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SFATURI de la Poliția Română pentru o vacanță liniștită. Cum să previi furturile din camerele de hotel, din autoturisme sau din locuințe

SFATURI de la Poliția Română pentru o vacanță liniștită. Cum să previi furturile din camerele de hotel, din autoturisme sau din locuințe

Un articol de: - 01 Aug 2016, 16:07
SFATURI de la Poliția Română pentru o vacanță liniștită. Cum să previi furturile din camerele de hotel, din autoturisme sau din locuințe foto: ziare.com Eveniment

Poliția Română a publicat pe site-ul oficial câteva sfaturi pentru cei care vor să aibă parte de o vacanță liniștită. Recomandările se referă la prevenirea furturilor din camerele de hotel, din autoturisme sau din locuinţe.

Pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel

- La plecarea din cameră asiguraţi uşa de acces în cameră, uşa de la balcon şi ferestrele!

- Nu lăsaţi la vedere, pe balcon, bunuri care să-i tenteze pe hoți!

- Depozitaţi banii şi bunurile de valoare în seiful hotelului!

- Luaţi cu dumneavoastră numai sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente!

- Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă lăudaţi sau nu vă expuneţi bunurile de valoare,  printre amabili şi binevoitori puteţi întâlni și persoane rău intenționate!

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme

- Nu lăsaţi în autoturism bagaje sau genți chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, acestea pot atrage atenţia hoților care nu ştiu ce se află în interior!Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

- Nu lăsaţi în autoturism GPS-ul, interfaţa radio a cd-ului auto, telefoane mobile, laptop-uri, camere video sau foto, documente, cărţi de credit sau bani chiar şi atunci când părăsiţi autoturismul pentru scurt timp!

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe

- În cazul absenţelor îndelungate de acasă, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere!

- Dacă locuiți la casă sau la un apartament situat la parter, este necesar să vă protejaţi ferestrele cu grilaje metalice ale căror capete de prindere să fie încastrate în zid!

- Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă!

- Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să informaţi străinii că aţi plecat în concediu!

- Evitaţi găzduirea persoanelor despre care nu aveţi date concrete şi verificate!

- În situaţia în care cheile de la uşa de acces v-au fost sustrase împreună cu actele de identitate, schimbaţi de urgenţă sistemele de asigurare!

 

Poliția Română avertizează cetățenii ca în cazul în care sesizează o spargere, să anunțe imediat poliția.

Citeşte mai multe despre:   hotel,   autoturism,   locuinte,   vacanta