Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Shere Marinescu (USR), reacție în scandalul demolării Cathedral Plaza: Este absurd să dărâmăm o construcție numai pentru că ea a fost construită ilegal

Shere Marinescu (USR), reacție în scandalul demolării Cathedral Plaza: Este absurd să dărâmăm o construcție numai pentru că ea a fost construită ilegal

Un articol de: - 17 Mai 2017, 13:31
Shere Marinescu (USR), reacție în scandalul demolării Cathedral Plaza: Este absurd să dărâmăm o construcție numai pentru că ea a fost construită ilegal Foto: turnucustiri.ro Eveniment

Scandalul demolării Cathedral Plaza, turnul construit lângă biserica Sfantul Iosif, a reizbucnit în aceste zile. Primarul general Gabriela Firea a anunțat că intenționează să facă un sondaj printre bucureșteni pentru a afla dacă aceștia sunt de acord ca primăria să cheltuie câteva milioane de euro pentru demolarea construcției.

Judecătorii au decis definitiv în favoarea demolării Cathedral Plaza, dar Firea atrage atenția că punerea în aplicare a deciziei instanței ar însemna ca Primăria să cheltuie câteva milioane de euro.

În acest scandal a intervenit și Shere Marinescu, de la USR. Într-o postare pe Facebook, acesta a scris că, în opinia sa, este absurd să dărâmăm o construcție numai pentru că ea a fost construită ilegal.

Acesta a mai scris că nu ar trebui dărâmată clădirea, ci trași la răspundere investitorii și autoritățile, cei din cauza cărora s-a ajuns la această construcție ilegală.

După părerea lui Marinescu, soluția cea mai bună este ca Primăria să confiște clădirea și să o folosească.

”Acum că revine pe tapet chestiunea dărâmării Cathedral Plaza, turnul de lângă catedrala Sf. Iosif, nu pot să nu mai zic o dată: este absurd să dărâmăm o construcție numai pentru că ea a fost construită ilegal.

Dacă a fost construită ilegal, și avem o decizie că așa a fost, trebuie pedepsiți cei vinovați, investitorii și autoritățile. Nu putem pedepsi o clădire și un oraș pentru asta.

Cea mai bună soluție pentru oraș este ca Primăria să confiște clădirea și să o folosească. Cathedral Plaza este o clădire utilă care aduce un plus orașului, nu un minus. Primăria București plătește milioane de euro pe an ca să stea într-un turn, cu adevărat urât, din Grozăvești. Păi să se mute aici pe gratis. Să mute instituții publice aici. Să facă locuințe pentru cei care trebuie mutați în vederea reabilitării seismice. Limita e cerul în cum putem folosi clădirea asta”, a scris Shere Marinescu, pe Facebook.

El a mai susținut că oamenii care doresc dărâmarea clădirii vor acest lucru doar din conservatorism urbanistic și arhitectural, or nu se pot distruge imobile doar pe considerente de gust: ”Există foarte multă lume care crede că pur și simplu, CP nu se potrivește acolo unde e. E un conservatorism urbanistic și arhitectural care spune că în București nu putem avea clădiri înalte. Dar acestă părere este doar o părere. Nu ne permitem să dărâmăm clădiri doar pe considerente de gust. Știu că noi arhitecții nu mai avem cine știe ce imagine bună în dezbaterile publice de la câte prostii au susținut confrații noștri de-a lungul timpului. Și totuși îmi permit să vă spun că nu există deloc vreun consens profesional care să spună că "nu merge". Ba eu chiar cred că merge foarte bine”.Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

”Avem o decizie judecătoreasă care spune să o dărâmam. Bun, nu negăm deciziile justiției dar poate le mai putem întoarce. Nu trebuie să urmăm în bezna minții orice. Poate s-a exagerat, poate putem să punem legea în aplicare mai deștept un pic. Poate putem să și rămânem cu ceva util (și frumos) după asta.
Am transformat o clădire bună într-un "turn al corupției" și acum vrem să o omorâm cu buldozerul sperând că așa scăpăm simbolic de corupție. Cam barbar”, a continuat Shere Marinescu.

În finalul postării, acesta a insistat că nu se opune unei decizii a justiției, dar consideră că se pot găsi mijloace prin care aceasta să fie repectată luându-se în calcul și utilitatea publică a clădirii.

Citeşte mai multe despre:   Justitie