Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sibieni aruncați în stradă de Biserica Evanghelică, după retrocedări ilegale ale unor imobile din centrul vechi al orașului

Sibieni aruncați în stradă de Biserica Evanghelică, după retrocedări ilegale ale unor imobile din centrul vechi al orașului

Un articol de: - 01 Oct 2014, 11:25
Sibieni aruncați în stradă de Biserica Evanghelică, după retrocedări ilegale ale unor imobile din centrul vechi al orașului Eveniment

Continuă dezvăluirile în cazul presupuselor retrocedări ilegale din Sibiu, coordonate de primarul Klaus Iohannis, potrivit site-ului ancheteonline.ro.

Pe lângă retrocedările clădirilor în care își aveau sediul zeci de școli din oraș, se pare că acest proces a afectat și locuințele din centrul vechi al Sibiului, unde oamenii au fost aruncați în stradă.

„În urbea sibiană, mulți oameni au căzut victime complotului pus la cale de baieții deștepți ai retrocedărilor, în complicitate cu funcționari și decidenti politici. Un rol nefast în aceste abuzuri l-a avut primarul Klaus Iohannis, care , în calitate de președinte al FDGR și împreună cu Biserica Evanghelică, au plănuit jaful imobiliar din centrul Sibiului. Surse din diferite medii sibiene ne-au declarat ca scopul urmarit de Iohannis si acolitii sai din FDGR si Biserica Evenghelica a fost sa-i scoata pe romani din zona veche al orasului, justificand faptul ca centrul orasului a a apartinut sasilor”, arată jurnaliștii de la ancheteonline.ro.

Aceștia prezintă cazul unor soți care au cumpărat de la stat apartamentul în care au locuit cu chirie zeci de ani, în perioada comunistă și care au fost ulterior scoși în stradă.

Ulterior, Biserica Evanghelică a depus la Judecătoria Sibiu o cerere de retrocedare pentru apartamentul familiei Suciu, deși acest apartament, ca și multe altele, au fost intabulate în proprietatea statului român, care le-a deținut în mod legal, atât în perioada comunistă, cât și după Revoluție.

„Trebuie precizat ca administratia Iohannnis, cea care trebuia sa se bata in instanta pentru a proteja bunul care a apartinut statului roman, a facut blat cu Biserica Evanghelica. Doar familia Suciu a luptat pentru a-si apara drepturile. Exista un interes direct ca primarul Iohannis sa sustina toate revendicarile Bisericii Evanghelice...In baza recunoasterii acestui acestui statut, FDGR, impreuna cu Biserica Evanghelica au introdus dosare de retrocedare a tuturor imobilelor din centru Sibiului. Toate aceste dosare ajungeau pe masa primarului Klaus Iohannis, ( presedinte al FDGR), pe care le aproba apoi, pe banda rulanta. Unde nu a putut, s-a mers in instanta sau s-a obtinut sprijinul politic de la Bucuresti, ajutat fiind de unele cozi de topor de la Comisia Nationala de Restituire a Imobilelor Nationalizate”, mai arată ancheteonline.ro.

„Familia Suciu a rămas fără locuința în care stat ani de zile și pe care a cumparat-o de la stat, la presiunile acestuia. După numeroase demersuri, primăria s-a îndurat să le inchirieze soților Suciu, un apartament într-un bloc, pe o perioada de 5 ani. Data scadentă se apropie și nu se știe dacă contractul de închiriere va fi prelungit”, conchid jurnaliștii.


Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Stiri Sibiu